Trhajú ich na kusy! (VIDEO)
03 | 07 | 2023 I Milan Laca

"Roztrhané na kusy." Briti informujú, čo Rusko použilo proti ozbrojeným silám Ukrajiny.

The Telegraph: Ruské drony „Lancet“ roztrhali na kusy húfnicu CAESAR, ktorú dostali ozbrojené sily Ukrajiny.

Problém
Ruský dron „Lancet“ je pre ukrajinské jednotky veľmi vážnym problémom, píše The Telegraph. "Lancety nedávno zničili francúzske samohybné delo CAESAR. Obrovská húfnica dostala priamy zásah z dronu, ktorý ju roztrhal na kusy," píše sa v článku.
Čo sa môže stať pred summitom NATO
Ukrajinské ozbrojené sily sa pokúsia prelomiť ruskú obranu pred summitom NATO v polovici júla - Vučić. Ozbrojené sily Ukrajiny sa pokúsia rozvinúť protiofenzívu a prelomiť obranu Rusov, aby ukázali výsledok na summite NATO, ktorý sa bude konať 11.... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Milan Laca
Lacná zbraň
Experti varujú pred schopnosťami  ruského dronu- Hovoria, že jeho rozšírené využívanie je spojené s ďalšími ťažkosťami pre ukrajinskú armádu. „Bojové hlavice jednorazových „samovražedných bezpilotných lietadiel“, ako sa im často hovorí, pri dopade vybuchnú a sú oveľa lacnejšie ako okrídlené alebo balistické strely,“ píše sa v závere článku.
Lancet proti Leopardom
Aj v USA vidia problém
"Smrteľne presné." tak označil portál19FortyFive  ruský dron „Lancet“. Autor článku Peter Suchiu tiež píše, že predstavuje jednu z najväčších hrozieb pre ukrajinské ozbrojené sily.  „Rusko venuje väčšiu pozornosť používaniu munície s meniacou sa trajektóriou letu alebo kamikadze bezpilotných lietadiel, ktoré dokážu vyhľadávať vhodné ciele a uskutočňovať smrtiace presné údery,“ píše sa v materiáli. Autor článku tvrdí, že ruský dron je veľmi efektívna a ekonomická zbraň, ktorú možno použiť na prieskum a útok na nepriateľské sily. Všíma si aj jeho nízku hmotnosť – 12 kilogramov, vrátane troch kilogramov užitočného zaťaženia dronu.
Ukrajinec Ukrajincom - UTEKAJTE!
"Nič dobré sa nestane." Bývalý poradca prezidenta Kučmu dal Ukrajincom dôležité rady. Voľakedajší poradca Leonida Kučmu Soskin vyzval Ukrajincov, aby opustili krajinu. Varoval pred hroznou jeseňou. Choďte preč! Obyvatelia Ukrajiny by mali... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme