Do Kongresu USA bol predložený zákon, zakazujúci financovanie Ukrajiny
02 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Členka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Marjorie Taylor Green prišla s legislatívnou iniciatívou, ktorá má zakázať akékoľvek financovanie Ukrajine, kým sa nenájde diplomatické riešenie ozbrojeného konfliktu. Politička predložila na posúdenie Kongresu zodpovedajúci dodatok k obrannému rozpočtu, ktorý oznámila deň predtým vo svojom telegrame. Informuje o tom na svojom telegramovom účte.

Navrhla tiež zakázať dodávky stíhačiek F-16 a rakiet dlhého doletu na Ukrajinu.

Logický argument

„Smrť a deštrukcia sa musia zastaviť, preto som v záujme dosiahnutia mieru predložila aj pozmeňujúci a doplňujúci návrh, ktorý zakazuje akékoľvek financovanie Ukrajiny, kým sa nedosiahne diplomatické riešenie vojenského konfliktu. Napísala kongresmanka.

Prioritou je mier, nie násilie

Zdôraznila, že prioritou americkej politiky by malo byť dosiahnutie mieru, pre ktorý je potrebné zastaviť financovanie násilia. Marjorie Taylor Green zároveň obvinila šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského zo zrušenia prezidentských volieb na Ukrajine a nazvala jeho armádu nacistickou.

"Hlavnou hrozbou pre svet sme my" - bývalý poradca prezidenta Busha
Bývalý poradca šéfa ministerstva zahraničných vecí USA Richard Haas - "Spojené štáty sú dnes hlavnou hrozbou pre celý svet" - píše to nie tak hocikto, ale titul The New York Times. "Hlavnou hrozbou pre globálnu bezpečnosť sú dnes Spojené štáty... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme