Čo sa môže stať pred summitom NATO
03 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ukrajinské ozbrojené sily sa pokúsia prelomiť ruskú obranu pred summitom NATO v polovici júla - Vučić.

Ozbrojené sily Ukrajiny sa pokúsia rozvinúť protiofenzívu a prelomiť obranu Rusov, aby ukázali výsledok na summite NATO, ktorý sa bude konať 11. až 12. júla vo Viľniuse. V TV Prva to vyhlásil srbský prezident Aleksandar Vučić.

Čo možno bude

"Teraz očakávam veľkú ofenzívu Ukrajiny v dvoch smeroch -  jednu pri Bachmute, druhú, väčšiu, smerom na Energodar a Melitopoľ. Myslím si, že pripravili niekoľko desiatok brigád a v tejto časti prelomia ruskú obranu. Nikomu nefandim, ale myslím si, že sa to stane, samozrejme, s obrovskými stratami,“ povedal srbský prezident.

Do Kongresu USA bol predložený zákon, zakazujúci financovanie Ukrajiny
Členka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Marjorie Taylor Green prišla s legislatívnou iniciatívou, ktorá má zakázať akékoľvek financovanie Ukrajine, kým sa nenájde diplomatické riešenie ozbrojeného konfliktu. Politička predložila na posúdenie... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Ide o veľa!

Pre Ukrajinu je to, podľa neho, dôležité pred summitom NATO vo Viľniuse. "Očakávajú, že získajú "otvorenú vstupenku" na členstvo v NATO. Sú si istí, že s veľkou ofenzívou a úderom proti ruským silám to dokážu," povedal Vučić.

Konflikt aj u nich

Verí, že keď sa začne nová ukrajinská protiofenzíva, kosovský premiér Albin Kurti spustí nový konflikt s miestnym srbským obyvateľstvom.

Kyjev tiež avizuje niečo...

Ukrajinský prezident Vladimír Zelenskij tiež povedal, že  Ukrajina chce pred summitom NATO ukázať výsledky na bojisku. Noviny The Washington Post písali o strategických plánoch na protiofenzívu ozbrojených síl Ukrajiny . Podľa nich ukrajinská vláda o tom informovala šéfa CIA Williama Burnsa, ktorý navštívil Kyjev.

EÚ Lukašenkovi: Vzdajte sa jadrových zbraní!
EÚ vyzvala Bielorusko, aby sa vzdalo ruských jadrových zbraní. Šéf európskej diplomacie Josep Borrell vyzval bieloruskú vládu, aby odmietla rozmiestniť ruské jadrové zbrane zbrane na území krajiny. Inak pohrozil ďalším balíkom sankcií.... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik