Blázni v akcii - spoločné toalety na školách
02 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

A to už po prázdninách. Toalety na školách totiž môžu byť spoločné. Ide o priblíženie sa európskemu trendu, vysvetľuje predkladateľka z ODS, česká poslankyňa Renáta Zajíčková. Informujú parlamentnilisty.cz. No, Spomeňme si, že v Sovietskom zväze to mali už najmenej pred sedemdesiatimi rokmi a dokonca bez priečok medzi "trónmi".

Podľa nových noriem, na ktorých sa dohodli rezorty školstva, zdravotníctva i práce a sociálnych vecí, sa na školách povolia toalety pre nebinárnych žiakov. „Tento trend je celoeurópsky, málokedy je tam rozlíšenie záchodov na dievčenské a chlapčenské. Je to aj priblíženie sa európskemu trendu a nebinárnemu svetu,“ uviedla pre Právo hlavná iniciátorka novelizácie, poslankyňa Renáta Zajíčková (ODS) ku rodovo neutrálnym toaletám.

Čo tam po rozume, je to progresívne trendy

„Hygienická vyhláška nebude primárne slúžiť na kontrolu kapacít, ale ochraňovať zdravie detí; a najväčšiu zodpovednosť bude ležať na zriaďovateľovi, prípadne riaditeľovi,“ povedala Právu hlavná iniciátorka novelizácie, poslankyňa Renáta Zajíčková (ODS).

Verí, že sa podarí zmeny presadiť už na nadchádzajúci školský rok, aby začali platiť až na jeseň 2024.

Takže

Vyhláška ustupuje od povinnosti mať záchody zvlášť pre dievčatá a pre chlapcov a povoľuje spoločné záchody. „Nikde ale nie je napísané, že oddelené záchody byť nemôžu. Bude na zriaďovateľovi, ako si to dokáže obhájiť. Ak bude mať rodičov, ktorí to budú vyžadovať, tak to bude musieť prispôsobiť,“ priblížila Právu Zajíčková.

„Tento trend je celoeurópsky, málokedy je tam rozlíšenie záchodov na dievčenské a chlapčenské. Je to aj priblíženie sa európskemu trendu a nebinárnemu svetu,“ dodáva.

Detí, ktoré pochybujú o svojej pohlavnej identite, pribúda. Ich psychické problémy riešia psychológovia čoraz častejšie, uvádza.

ERIK KALIŇÁK: Pokiaľ budeme míňať milióny na LIBERÁLNU PROPAGANDU, bežní ľudia z toho nebudú mať NIČ!
Partia okolo OĽANO sa tu niekoľko rokov pokúša ohýbať Ústavu SR, zákony a právny štát ako taký. Podobné praktiky musia čo najskôr skončiť, hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák. HD: Čo si myslíte o... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme