Zúrivý ukrajinský generál
30 | 06 | 2023 I Milan Laca

Zalužnyj povedal, že ho „rozzúrili“ slová o pomalom tempe protiofenzívy.

The Washington Post: Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny, generál Zalužnyj povedal, že ho rozzúrili obvinenia z pomalej protiofenzívy.

Je naštvaný
"Štve ma to," povedal Zalužnyj na adresu poznámok niekoľkých západných predstaviteľov, vojenských analytikov a Volodymyra Zerlenského, že ukrajinská ofenzíva sa začala pomalšie, ako sa očakávalo.
Zelenskyj...
Zelenskyj predtým v rozhovore pre britské médiá priznal, že ukrajinská protiofenzíva postupuje "pomalšie, ako by sme chceli". Vyhlásil, že mnohí vnímajú ukrajinskú protiofenzívu ako hollywoodsky film a očakávajú okamžité výsledky. "Toto nie je šou, ktorú celý svet sleduje a uzatvára stávky, alebo niečo podobné. Každý deň je nám každý meter darovaný krvou," citovali The Washington Post Zalužného.
Neuveriteľný odkaz Volodymyra Zelenského pre NATO
Ukrajina sa usiluje o pozvánku na začatie prístupového procesu do Severoatlantickej aliancie (NATO) na jej júlovom summite v Litve. Ukrajinský prezident Volodmyr Zelenskyj sa ho však nezúčastní, ak lídri Aliancie nepreukážu "odvahu" a nevyšlú... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová
Nemáme zbrane!
Úspešná a rýchla protiofenzíva je, podľa neho, nemožná bez dodatočných dodávok zbraní Kyjevu. "Bez plného zabezpečenia  sú tieto plány vo všeobecnosti nereálne. Ale realizujú sa. Áno, možno nie tak rýchlo, ako by to účastníci šou chceli,  ale je to ich problém," dodal generál.
Postup je pomalý
Ďalšie americké noviny, The New York Times napísali, že ukrajinská armáda priznala „pomalý postup“ ofenzívy a fakt silnej obrany ruských síl. Podľa respondentov, ukrajinské médiá vykresľujú príliš optimistický obraz o situácii na fronte .
O ofenzíve
Ukrajinská ofenzíva v smere Južno-Doneck, Záporožie, Artemivsk sa začala 4. júna.  Hlavný úder Ozbrojených síl Ukrajiny sa sústredil na záporožský sektor frontu. Kyjev vrhol do boja brigády vycvičené NATO a vyzbrojené západnou technikou, vrátane tankov Leopard. Putin na stretnutí s vojenskými veliteľmi 13. júna povedal, že ukrajinské jednotky utrpeli počas ofenzívy veľké straty a neboli úspešné v žiadnom smere. Zábery s horiacimi Leopardmi vtedy vyvolali na Západe veľký ohlas. Ako tvrdí prezident Putin, Kyjev od začiatku protiofenzívy stratil 259 tankov a 780 obrnených vozidiel a len za posledný týždeň v sektore Orechovsk stratil 41 tankov a 102 obrnených vozidiel.
Rusi väčšinovo odmietajú jadrovú vojnu
Väčšina Rusov je proti použitiu jadrových zbraní Moskvou, a to aj v prípade, že bude Rusko vojnu s Ukrajinou prehrávať. Podľa serveru RT.com to vyplýva z prieskumu verejnej mienky, ktorý si nechala vypracovať mediálna spoločnosť RTVI v spolupráci s... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik