Robert Kaliňák: Prezidentka namiesto demokracie chráni zločincov (VIDEO)
30 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Na nedávne vyjadrenie prezidentky o tom, že zvažuje podať disciplinárny podnet na generálneho prokurátora v súvislosti s paragrafom 363 reaguje Robert Kaliňák (Smer-SSD).

V Sobotných dialógoch na RTVS prezidentka nevylúčila podanie disciplinárneho podnetu na Maroša Žilinku, čo Robert Kaliňák nie celkom chápe. Ak to však myslí vážne, podľa neho by mala okamžite iniciovať podobný postup aj vo veci napríklad generála Lučanského. Inak podľa neho kriví demokraciu.

Prezidentkin boj proti generálnemu prokurátorovi

Prezidentka Zuzana Čaputová nevylúčila, že podá disciplinárny podnet na generálneho prokurátora Maroša Žilinku. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy uviedla, že v odôvodnení rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS) SR v súvislosti s paragrafom 363 Trestného poriadku sú aj vety, ktoré môžu byť podkladom pre takéto podanie. Podľa vlastných slov to ešte bude zvažovať.

Pôjde Čaputová Žilinkovi po krku?
Prezidentka Zuzana Čaputová nevylúčila, že podá disciplinárny podnet na generálneho prokurátora Maroša Žilinku. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy uviedla, že v odôvodnení rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS) SR v súvislosti s paragrafom 363... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Koho vlastne chráni

„Pani prezidentka chce dať disciplinárny návrh na generálneho prokurátora za to, že generálna prokuratúra rozhodla v zmysle zákona a to, že trestné stíhanie, ktoré začali čurillovci a Lipšic, ktorý ho dozoroval, bolo vymyslené a sfalšované,“konštatuje Robert Kaliňák.

Nerozumie – za čo?

„Ústavný súd jasne povedal, že celý ich boj proti paragrafu 363 bol nesprávny, nevedomý a zlý. Ale pani prezidentka sa dnes rozhodne, že ide trestať generálneho prokurátora za to, že si dovolil rozhodnúť vo veci, ktorá bola jasne v rozpore s ustanoveniami Trestného poriadku a Trestného zákona,“ pripomína podpredseda Smeru.

Chce jej veriť

Ak to podľa Kaliňáka prezidentka myslí vážne, že to s právnym štátom myslí úprimne, tak od nej očakáva disciplinárne konanie vo veci generála Lučanského, advokáta Krivočenka a ďalších...

„Pani prezidentka, koľko potrebujete ešte vidieť porušení zákona zo strany čurillovcov a prokurátorov ÚŠP, aby ste sa uráčila zdvihnúť pero a podpísať disciplinárny návrh? Inak uplatňujete iba selektívnu spravodlivosť pre svojich ľudí a krivíte demokraciu,“vyčíta Kaliňák prezidentke.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik