Maďari prehovorili k Igorovi Matovičovi
30 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Obdobie kampane sa sotva začalo, ale OĽaNO už dlhšiu dobu cestuje po krajine. Ich aktivita je evidentná, pretože napriek tomu, že Igor Matovič patrí v očiach ľudí k najviac odmietaným politikom, podpora strany je stále nad parlamentným prahom. Predseda hnutia Igor Matovič opakovane povedal, že chcú byť hlasom obyčajných ľudí v parlamente. Zastupovali by však Igorovci aj Maďarov? Pýta sa v názorovom článku komentátor denníka MA7.sk, Gábor Hajtman.

Názorový článok s názvom: "Igor a Maďari," preberáme v plnom znení.

Pamätáme si výroky Igora Matoviča, že treba počítať aj s Maďarmi žijúcimi na Slovensku?

V minulosti niekoľkokrát vyhlásil, že Maďari musia dostať pomocnú ruku, aby mali inštitucionálne maďarské zastúpenie v parlamente. Dodnes si pamätám moment, keď v roku 2016 požiadal maďarských voličov na Slovensku, aby volili MKP namiesto Most - Híd, pretože to je tá dobrá strana!

V posledných voľbách zašiel ešte ďalej. V praxi pozval MKP na zoznam OĽaNO, aby im dal šancu, dostať sa do parlamentu.

V tom istom roku zvolal stretnutie so stovkou Maďarov zo Slovenska pri príležitosti 100. výročia Trianonu na počesť maďarskej komunity.

Nie je tento Matovič galantný džentlmen? Ktorý slovenský politik urobil toľko gest voči Maďarom na Slovensku?

To sa ešte nikdy nestalo, ale pozrime sa bližšie na to, aké úprimné sú tieto "láskavosti" voči Maďarom

Matoviča asi netreba bližšie predstavovať, je známy svojimi bláznivými nápadmi, ktoré nepremyslí.

Dobrý politik vždy rozmýšľa s nadhľadom, ale Matovič má len nápady a ani tie sa neberú do úvahy. Mediálny priestor je pre neho dôležitý, pretože mu umožňuje upozorniť na seba, aj keď len na krátky čas. Ale čo potom s Maďarmi? Naozaj mu záleží na osude Maďarov žijúcich na Slovensku?

Matovič používal Maďarov len ako nástroj na dosiahnutie svojej strany a svojich cieľov. Ak by mu skutočne záležalo, zaujal by odlišný prístup k otázke dvojitého občianstva a v parlamente by predložil návrhy zákonov, ktoré by v skutočnosti posunuli záležitosti Maďarov dopredu.

Mohol to urobiť, pretože na to mal tri roky

Namiesto toho z Matovičových úst vyšli len "symbolické gestá" a prázdne sľuby.

Na verejnom fóre na severe Slovenska v súvislosti s rusko-ukrajinskou vojnou vyhlásil, že Maďari predstavujú riziko pre národnú bezpečnosť. Napriek tomu počíta s maďarskými hlasmi a rovnako ako minule sa nájdu ľudia, ktorí budú voliť OĽaNO.

Maďarských voličov by chcel prilákať maďarskou platformou v rámci OĽaNO. Je to naozaj dosť? Je vyhlásenie "Ahoj maďarskí priatelia, pomôžem vám" naozaj dosť?

Myslím si, že mnohí z nás zastávajú názor, že maďarskí voliči si zaslúžia oveľa viac a že oči Maďarov nemôžu prehliadať prázdne sľuby.

Maďari na Slovensku si zaslúžia oveľa viac a tí, ktorým na maďarských záležitostiach skutočne záleží, vedia, že len inštitucionálne maďarské zastúpenie môže dôveryhodne zastupovať Maďarov na Slovensku.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik