EÚ Lukašenkovi: Vzdajte sa jadrových zbraní!
02 | 07 | 2023 I Milan Laca

EÚ vyzvala Bielorusko, aby sa vzdalo ruských jadrových zbraní.

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell vyzval bieloruskú vládu, aby odmietla rozmiestniť ruské jadrové zbrane zbrane na území krajiny. Inak pohrozil ďalším balíkom sankcií. 
Musíte!

Bielorusko sa musí vzdať plánov na rozmiestnenie ruských jadrových zbraní na území republiky. Borrell na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti napísal, že rozmiestnenie ruských jadrových zbraní na území Bieloruska by znamenalo „nezodpovednú eskaláciu a ohrozenie európskej bezpečnosti“. Šéf diplomacie EÚ zároveň dodal, že podľa jeho názoru, by bieloruské úrady mali tento proces zastaviť, inak je EÚ pripravená uvaliť ďalšie sankcie. Európski experti sa  domnievajú, že ak sa zoberú do úvahy stovky predtým uvalených sankcií proti Minsku, hrozba nových nebude mať žiadny účinok.

EÚ sa vo veci Ukrajiny nezastaví pred ničím
EÚ zvažuje vyslanie vojenských misií na Ukrajinu - píše Financial Times, na ktorý sa odvoláva ukrajinský web strana.ua. Na Ukrajinu teda môžu byť v budúcnosti naozaj vyslané vojenské misie EÚ . Informoval o tom denník Financial Times s odvolaním... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Putinov plán

Ruský prezident Vladimir Putin už dávnejšie informoval o pláne na rozmiestnenie taktických jadrových zbraní v Bielorusku. Tento krok je, podľa neho, reakciou na zámer britskej vlády začať s dodávkami munície s ochudobneným uránom pre kyjevský režim. V súčasnosti je na bieloruských letiskách rozmiestnených už 10 lietadiel, ktoré sú schopné niesť taktické jadrové rakety.

Lukašenkov plán

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko predtým povedal, že Minsk vyvinie algoritmus na použitie jadrových zbraní v prípade útoku na Bielorusko. Zodpovedajúcou úlohou prezident poveril náčelníka bieloruského generálneho štábu Viktora Guleviča, ministra obrany Viktora Chrenina a predsedu Výboru pre štátnu bezpečnosť Ivana Tertela. Povedal tiež, že väčšinu jadrových zbraní už dodali do krajiny. 

V Bulharsku opäť vybuchol muničák s tovarom pre Ukrajinu
Po roku opäť zahrmela v muničných skladoch v Bulharsku séria výbuchov. Zariadenie patrilo známemu bulharskému obchodníkovi so zbraňami Emilianovi Gebrevovi, ktorý vyhlásil, že od roku 2014 dodáva zbrane ozbrojeným silám Ukrajiny.Informuje web... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme