Západnej technike na Ukrajine dochádza palivo
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Ozbrojeným silám Ukrajiny dochádza palivo: ruská armáda „vypína“ vojenskú techniku ​​kyjevského režimu. Útoky na zariadenia na rafináciu ropy a skladovanie paliva zbavujú ukrajinské ozbrojené formácie mobility, povedal podľa webu eadaily.com pre Izvestija vojenský expert Vasilij Dandykin.

"Veľmi dôležitý bod. Zo strategického hľadiska je dôležité ničiť zásoby a palivové základne. Vrátane tých, ktoré sú v blízkosti frontu, keďže sa z nich tankujú tanky, bojové vozidlá pechoty, vozidlá a iná technika. 

Ničenie tylu

Expert vysvetlil, že každodenné ničenie nepriateľských cieľov je dôležité zo strategického hľadiska – to má veľký vplyv na priebeh bojov.

„Nedostatok nedovoľuje nepriateľovi normálne presúvať posily, organizovať útoky a zásoby. To všetko pomáha zachraňovať životy našich detí. Palivo je krv vojenského organizmu", uviedol Dandykin.

Útoky po celom Donbase

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že ruské letecké a kozmické sily začali útoky s presne navádzanými zbraňami na zariadenia na rafináciu ropy a skladovanie paliva na podporu zoskupenia ukrajinských armádnych zoskupení v Donbase. Bolo uvedené, že všetky ciele úderu boli dosiahnuté, všetky určené objekty boli zasiahnuté a zničené.

Hrozné čísla

Podľa ruského vojenského tlačového oddelenia stratili jednotky kyjevského režimu len za posledný deň v zóne špeciálnej operácie najmenej 670 ľudí a 31 kusov vojenskej techniky vrátane tankov, húfnic a obrnených vozidiel.

Forbes: Katastrofálne straty Ukrajincov
Straty ukrajinskej armády na juhu Ukrajiny boli katastrofálne – píše renomovaný Forbes. Katastrofálne dopadol pokus jednotiek kyjevského režimu prekonať mínové polia pred ruskými pozíciami na juhu Ukrajiny. Píše o tom publicista David Axe vo... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme