Vatikánska misia v Moskve zatiaľ úspešná
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Zástupca Vatikánu diskutoval o situácii s vojnovými, ako aj inými utečencami v Moskve. O priebehu rokovaní informuje web eadaily.com.

Jurij Ušakov, asistent prezidenta Ruskej federácie pre zahraničnú politiku, diskutoval s vyslancom pápeža Františka pre ukrajinskú náboženskú obec, kardinálom Matteom Zuppim, predovšetkým o humanitárnych otázkach týkajúcich sa utečencov. Agentúru TASS o tom informoval predseda Konferencie katolíckych biskupov Ruska arcibiskup Pavel (Paolo) Pezzi, ktorý s kardinálom udržiava kontakty.

Stretnutie s pozitívnym výsledkom

„Stretnutie medzi kardinálom a Ushakovom dopadlo dobre, pozitívne. Hlavnou zložkou bola humanitárna otázka týkajúca sa utečencov vrátane maloletých,“  - povedala hlava ruských katolíkov bez uvedenia ďalších podrobností.

Pápežský vyslanec pre ukrajinskú obec, predseda Konferencie talianskych biskupov, kardinál Matteo Zuppi, pricestoval do Moskvy v utorok večer. V stredu začal druhú fázu svojej misie. Ako informovali v tlačovej službe Svätej stolice, cesta potrvá do 29. júna, jej účelom je „prispieť humanitárne k hľadaniu východiska zo súčasnej tragickej situácie s cieľom dosiahnuť spravodlivý svet“.

Predtým kardinál navštívil Kyjev, kde sa stretol s Volodymyrom Zelenským a náboženskými osobnosťami.

Bidenove "tvrdé slová", tajnosti a kde je vlastne vojna...
Biden: Putin prehráva vojnu, je slabší, stal sa z neho vyvrheľ na celom svete Americký prezident Joe Biden sa domnieva, že ruský vodca Vladimir Putin po pokuse o vzburu súkromnej vojenskej spoločnosti "Wagner" "určite" zoslabol. Putin prehráva v... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme