Ukrajina blokuje všetky diplomatické pokusy o mier
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Účastníkom stretnutia krajín Západu a globálneho Juhu o Ukrajine v Kodani sa nepodarilo dosiahnuť dohodu o spôsoboch riešenia konfliktu v tejto krajine, informovala agentúra Bloomberg. Jej správu prevzal web eadaily.com.

Na podujatí sa okrem krajín „Skupiny siedmich“ (G7) a Ukrajiny zúčastnili zástupcovia Indie, Turecka, Brazílie, Juhoafrickej republiky a Saudskej Arábie. Agentúra poukazuje na to, že napriek všeobecnej zhode o potrebe mierového urovnania na základe princípov Charty OSN sa účastníci stretnutia do značnej miery nezhodli na spôsobe implementácie procesu riešenia konfliktov.

Západ lanáril do vojny

Nemecká televízna stanica ARD už skôr informovala, že sa v Kodani "v podmienkach najprísnejšieho utajenia" konalo medzinárodné stretnutie o Ukrajine za účasti diplomatov západných krajín a predstaviteľov Brazílie, Indie, Číny a Južnej Afriky. Televízny kanál poznamenal, že cieľom Západu bolo získať podporu krajín BRICS, ktoré zostávajú neutrálne v situácii okolo Ukrajiny. Kyjev potvrdil, že v Kodani sa uskutočnilo stretnutie poradcov pre národnú bezpečnosť a „politických riaditeľov“ Ukrajiny, krajín G7 a globálneho Juhu.

Zelenskyj má "svoj" plán

Kyjev opakovane upozorňoval na ním pripravený "mierový" vzorec a vždy odmietal návrhy tretích strán. Najmä v komentároch k iniciatívam Vatikánu a Brazílie na urovnanie, Zelenskyj povedal, že jeho krajina nepotrebuje sprostredkovateľov.

NATO, Ukrajina a prekvapenie. Alebo ani nie?
Kallasová sľúbila „prekvapenie“ z členstva Ukrajiny v NATO. Estónska premiérka Kaja Kallasová prisľúbila na júlovom summite prekvapenie v súvislosti s členstvom Ukrajiny v NATO. Povedala, čo nemala? Estónska premiérka v Bruseli, na spoločnej... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme