Sláva mu!
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Našiel sa jeden, kto bol schopný, kto bol vecný a kto to navrhol – to šialenstvo už treba zastaviť. On to síce poslanec Boris Susko zo SMERU – SSD formuloval tak akosi „kóšér“, vraj v pléne prevláda chaos pri zaraďovaní bodov do programu, pričom sa to podľa jeho slov deje v rozpore s rokovacím poriadkom NR SR.

Možno iba v tej charkteristike toho, čo prevláda v pléne, by som s pánom poslancom Suskom nesúhlasil. Chaos to nie je, je to po slovensky „per huba“ do neba volajúca vychcanosť, nehanebná drzosť a opovrhovanie všetkými možnými normami, vrátane tých zákonných a ústavných, najmä zo strany neobyčajne ignorantských Obyčajných. Tentoraz im ich – samotným Matovičom eufemisticky nazvaná metóda parlamentného bagra - nevyšla. Našťastie.

Prečo z neho majú strach? Má lepru?

Prečo sa toho chlapa, obrneného do najrôznejších Pročkov, Šipošov a Vetrákov, Záborských a Koželových ale najmä do bezbrehej drzosti a bezohľadnosti, všetci tak v parlamente boja? Hej, chápem, z toho, čo je choré, má normálny človek vždy strach a „to choré“ to choro ďalej stále viac a viac znčužíva a využíva. Ale zas – na druhej strane – mafiánske metódy moci tu tri a takmer pol roka predvádzalo práve „to choré“, kričiace o svojom ťažení proti mafii a korupcii. Nie, tomuto už som sa venoval viackrát a nemá zmysel to opakovať, každý, kto disponuje inteligenčným kvocientom aspoň niekde v plusovom kvadrante, to musí vidieť a vedieť.

Proste našiel spôsob, navrhol a vypol ich

Volám na slávu poslancovi Suskovi, ktorý navrhol, aby sa parlament sám vypol a parlament sa napriek hysterickým záchvatom „toho chorého“ vypol. Teda s tým, že možno očakávať choré zvolávanie mimoriadnych schôdzí, ale mám taký tušivý pocit, že šialenec už na to nebude mať dostatok hlasov medzi tým zvyškom svojich, ktorí mu ešte od hanby nezdrhli a ak by náhodou aj mal, nebude mať na väčšinu, ktorá je potrebná na otvorenie mimoriadnej schôdze.

Utieranie si zadku šmirgľom

Šialená predstava a naozaj neviem o niekom, kto by to robil a navyše ešte s potešením. Ale priliepať rôzne prílepky k zákonom, ako napríklad úľavy pre matky k cestnému zákonu, to je tak isto choré, ako ten šmirgeľ na toalete. A stupídne. Teda, iba ak by tie matky mohli jazdiť trebárs rýchlejšie ako bezdetné ženy, ešte by som to s tým cestným zákonom chápal. Prílepková metóda OľaNO s čímkoľvek, potratmi, telocvikom, prídavkami, citáciami, to je vlastne obhadzovanie voličov a zákonnosti v štáte exkrementmi, nič iné. Okaté, cieľavedomé, arogantné, egoistické a najmä neuveriteľne hlúpe. Až animálne tupo sprosté, s inteligenciou a ohľadmi - áno, bagra. Je to legislatívna vizitka straníckej eseročky. Dôkaz toho, čo sa deje, keď sa nevzdelanci robia múdrymi.

Voliť treba takých, ktorí za to stoja

A tak jeden z nie veľmi výrazných poslancov parlamentu, uznávam však, vždy s vecnými a odbornými právnickymi pripomienkami, ktoré predkladá v správny čas, poslanec, ktorý nevrieska, nenadáva, nefacká, nesype striekačky na hlavu niekomu inému či inak na seba nepúta pozornosť parlamentného balkóna s médiami, paradoxne upútal na seba aspoň tú moju pozornosť. A rozzúril do biela Matoviča. Ničím iným, ako normálnosťou. Bodaj by takých nastúpilo po voľbách do parlamentu viac!

P.S.

„Predstava, že štát nemá nad sebou žiadne normy a vo svojom konaní sa riadi čisto politickou účelnosťou, je nesmieme lákavá. Môže však spôsobiť slepotu a umožniť vznik štátneho správania, ktoré sa navonok zdá demokratické, no v skutočnosti je totalitné. Buď existuje absolútne právo pre každú osobu, alebo neexistuje vôbec.“ (Romano Guardini, nemecký teológ a kňaz 1885–1968)

Hlina: Fuj, neskutočná hanba, kam sme sa to dopracovali
"Ide do tuhého," myslí si Alojz Hlina, kandidát za SaS. V príspevku na sociálnej sieti sa vracia k predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina), ktorý podľa neho ide so svojím životným príbehom do pléna parlamentu. Pýtal sa svojich detí,... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme