Robert Kennedy Jr. zas provokuje Ameriku
29 | 06 | 2023 I ivan Brožík

Robert Kennedy Jr. hovoril o úlohe, ktorú Spojené štáty pridelili Ukrajine. A rozhodne to nepotešilo ani Američanov, ani zelenského a jeho poskokov v Európe. Píše web eadaily.com

Spojené štáty urobili z Ukrajiny pešiaka v zástupnej vojne s Ruskom, povedal kandidát na amerického prezidenta Robert Kennedy Jr.

"Premenili sme tento národ na pešiaka v zástupnej vojne medzi Ruskom a USA,"

 - povedal Kennedy počas komunikácie s voličmi, ktorú odvysielal News Nation. Podľa politika, hoci je zástancom Kyjeva, a nie Moskvy v konflikte, Spojené štáty ignorovali mnohé príležitosti na mierové riešenie situácie a správanie Washingtonu Ukrajine škodí. Ako uviedol Kennedy, v apríli 2022 došlo k pokusu o uzavretie mieru medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou a Moskva sa v dobrej viere pripravovala na naplnenie dohody, ale naopak, Spojené štáty podnietili tieto príležitosti podkopať, pretože nechce mier.

Kennedyho metóda

Podľa Kennedyho sa od svojho strýka naučil postaviť sa na miesto protivníka pri riešení konfliktných situácií. Ruské obavy z ašpirácií Ukrajiny do NATO sú legitímne, povedal Kennedy, ale USA ich odmietli. Politik povedal, že v štátoch každý chápe, že zapojenie Kyjeva do aliancie by znamenalo reakciu Ruska. USA podviedli Rusko tým, že v roku 1992 sľúbili nerozširovať NATO, povedal politik.

„Povedali, že od nás chcú jednu vec: odmietnutie presunúť NATO na východ. Minister zahraničných vecí James Baker vtedy povedal, že NATO sa nepohne ani o centimeter na východ. Odvtedy sme postúpili tisíc míľ do 14 krajín a rozmiestnili sme raketové systémy v Rumunsku a Poľsku, hneď vedľa ruských hraníc.  povedal Kennedy.
Politik, ktorý je synovcom 35. prezidenta Johna F. Kennedyho, sa uchádza o post prezidenta Demokratickej strany a bude súťažiť so súčasným americkým lídrom Joeom Bidenom.

Ako vyhlásil Kennedy, o desať rokov Američania pochopia, že ich úrady a tlač oklamali

(Nielen Američania, pozn. red. HD.)

„Musíme začať počúvať pravdu, musíme prestať venovať pozornosť komiksom, kde sa každý delí na dobrých a zlých a Amerika je vždy len dobrá, nikdy nerobí chyby. Musíme pochopiť, že vo vzťahu sú nuansy a zložitosti.“ Vyhlásil Robert Kennedy Jr.

Bidenove "tvrdé slová", tajnosti a kde je vlastne vojna...
Biden: Putin prehráva vojnu, je slabší, stal sa z neho vyvrheľ na celom svete Americký prezident Joe Biden sa domnieva, že ruský vodca Vladimir Putin po pokuse o vzburu súkromnej vojenskej spoločnosti "Wagner" "určite" zoslabol. Putin prehráva v... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme