Na mieste katastrofy Titanu našli pozostatky posádky
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Americká pobrežná stráž našla pozostatky, o ktorých sa predpokladá, že zomreli na palube ponorky Titan, ktorá sa potopila v Atlantiku, uviedla agentúra vo vyhlásení. Zdravotníci majú teraz v úmysle vykonať formálnu analýzu týchto pozostatkov, ktoré boli „opatrne odstránené z trosiek na mieste činu“. Informuje eadaily.com

„Som vďačný za koordinovanú medzinárodnú a medziagentúrnu podporu pri získavaní a uchovávaní týchto dôležitých dôkazov v extrémnych námorných vzdialenostiach a hĺbkach,“  - povedal šéf komisie na vyšetrenie havárie Titanu, kapitán Jason Neubauer .

Niečo sa "podarilo"

Pobrežná stráž, ktorá pátraciu a záchrannú operáciu viedla, ohlásila zničenie batyskafu v dôsledku explózie, päť členov jej posádky vyhlásili za mŕtvych. Účastníci pátrania zároveň uviedli, že vzhľadom na veľkú hĺbku, v ktorej sa trosky nachádzajú, ako aj náročnosť práce na nich, je pravdepodobnosť nájdenia pozostatkov mŕtvych malá.

Turistický batyskaf „Titan“ zmizol 18. júna počas zostupu k vraku potopeného parníka „Titanic“. Komunikácia s batyskafom, na palube ktorého bolo päť ľudí, sa skončila necelé dve hodiny po jeho potopení.

Na palube, ktorú vlastní americká spoločnosť OceanGate Expeditions, bol zakladateľ Stockton Rush , francúzsky hlbokomorský veterán Paul-Henri Nargeole , britský miliardár a vesmírny turista Hamish Harding , pakistanský obchodník Shahzada Dawood a jeho syn Suleiman.

Robert Kennedy Jr. zas provokuje Ameriku
Robert Kennedy Jr. hovoril o úlohe, ktorú Spojené štáty pridelili Ukrajine. A rozhodne to nepotešilo ani Američanov, ani zelenského a jeho poskokov v Európe. Píše web eadaily.com Spojené štáty urobili z Ukrajiny pešiaka v zástupnej vojne s Ruskom,... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme