Forbes: Katastrofálne straty Ukrajincov
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Straty ukrajinskej armády na juhu Ukrajiny boli katastrofálne – píše renomovaný Forbes. 

Katastrofálne dopadol pokus jednotiek kyjevského režimu prekonať mínové polia pred ruskými pozíciami na juhu Ukrajiny. Píše o tom publicista David Axe vo svojom článku pre Forbes . Poznamenal, že výsledky útoku Ukrajincov sa ukázali byť žalostnejšie, ako sa pôvodne zdalo.

Fiasko

„Ukrajinská porážka pri Malajskej Tokmačke bola horšia, ako sme si mysleli. To sa ukázalo, keď analytici napočítali množstvo vyradených a opustených bojových vozidiel pechoty M2 Bradley 47. brigády. Píše autor materiálu.
Zároveň pripomenul, že Kyjev dostal len 21 Leopardov 2A6 a sto amerických bojových vozidiel pechoty Bradley. Fínsko odovzdalo ukrajinskej strane aj šesť Leopardov 2R.

Stačila hodina

„Za krvavú hodinu alebo dve stratila bojová skupina 47. a 33. brigády takmer pätinu ukrajinských M2, pätinu ich Leopardov 2A6 a polovicu Leopardov 2R“. Na základe týchto informácií novinár označil bitku za katastrofu pre ozbrojené sily Ukrajiny.

Ako informoval EADaily , minister obrany kyjevského režimu Oleksij Reznikov už skôr povedal , že "hlavné udalosti" v takzvanej protiofenzíve Ozbrojených síl Ukrajiny "ešte len prídu."

Šňupnime si, bude ľahšie!
Zelenskyj vyzval Radu, aby legalizovala marihuanu. Ukrajinský prezident vyzval na zasadnutí Najvyššej rady na legalizáciu drog na báze kanabisu. Doprajme ľuďom, drogy pomôžu V prejave na rokovaní parlamentu, ktorý odvysielala televízia Rada... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme