Exprezident sa postavil pred súd
29 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Vo štvrtok (29.6.) sa na Okresnom súde v Poprade malo začať hlavné súdne pojednávanie so zakladateľom strany Za ľudí a niekdajším prezidentom SR Andrejom Kiskom. Súd sa týka kauzy spoločnosti KTAG. Súd má pokračovať v rovnakom čase aj v piatok.

Kauza sa týka financovania prezidentskej kampane z rokov 2013-14. Kiska sa pritom bráni, že on nič nespáchal a celá kauza je len Ficova pomsta. Hoci opozičný líder ctí prezumpciu neviny, myslí si, že Kiska mal byť pri špekuláciách opatrnejší.

Daňový podvod

Kiska spolu s konateľom spoločnosti Eduardom K. čelí obžalobe pre pokračovací zločin daňového podvodu. Podozriví sú z neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu spoločnosťou za jún a november 2013 a apríl 2014 v celkovej výške viac ako 155.000 eur. Obžalobu podal prokurátor prešovskej krajskej prokuratúry v apríli 2022, pôvodne sa malo pojednávanie začať v apríli tohto roka. Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami.

Začne sa súd s exprezidentom Kiskom. Čelí obvineniu z daňového podvodu
Na Okresnom súde v Poprade sa vo štvrtok (29. 6.) začne hlavné súdne pojednávanie s bývalým slovenským prezidentom a zakladateľom strany Za ľudí Andrejom Kiskom v kauze spoločnosti KTAG. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

On nič nespáchal

Andrej Kiska dlhodobo tvrdí, že za kauzou je pomsta predsedu opozičného Smeru-SSD, Roberta Fica. V minulosti tiež argumentoval tým, že hoci mu obvinenie vzniesol už tretí vyšetrovateľ, ani jeden pred ním spáchanie trestného činu nevidel.

Prezumpcia neviny sa totálne prestala rešpektovať

"Pokiaľ nebude pán Kiska právoplatne odsúdený, ja žiadam, nie len vo vzťahu k nemu ale vo vzťahu ku každému jednému obvinenému na Slovensku, aby sme rešpektovali prezumpciu neviny. Tá sa prestala totálne rešpektovať," upozornil ešte v januári 2022 opozičný líder s tým, že Kiska si nemá na čo sťažovať a uvažovať mal vtedy, keď podľa všetkého špekuloval s financiami na prezidentskú kampaň.

Kiska je nevinný! Zatiaľ. Podľa Fica musí platiť prezumpcia neviny pre každého
Pre mňa je Kiska stále nevinný, nech rozhodnú súdy. Takto reagoval predseda Smeru-SD Robert Fico na tlačovej besede na návrh NAKA podať obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku. Krútil však pri tom hlavou. Viete si predstaviť, že toto... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme