Artur Bekmatov: V kampani mienim otvárať aj tému zanedbaných regiónov (VIDEO)
29 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Robert Fico oznámil, že strany Smer a Socialisti zavŕšili etapu, ktorá v parlamentných voľbách dáva možnosť zúčastniť sa ich každému jednému ľavicovému voličovi. Predstavil tiež, ako bude vyzerať Bekmatovova kampaň, ktorý kandiduje na 150. mieste kandidátky SMERU - SSD.

Robert Fico

Smer podľa Ficových slov sledovala aktivity viacerých ľavicových strán a pripomenul, že strana integrovala viacero menších ľavicových strán.

„Nie je to po prvýkrát, čo pán predseda Bekmatov je tu s nami, pretože prijal naše pozvanie aj na verejné zhromaždenia, kde dokonca mal možnosť aj vystúpiť,“pripomína Fico. Skonštatoval, že 150-te miesto je pozícia, z ktorej je možné dostať sa do NR SR, preto podľa neho je Bekmatov z hnutia Socialisti, ako nezávislý kandidát na toto miesto najlepším riešením.

Fico víta aktivitu Socialistov, v rámci ktorej hnutie navštevuje priamo podniky a robí tak reálnu ľavicovú politiku a očakáva, že v nej Bekmatov bude pokračovať. Fico dokonca pripúšťa, že Bekmatov bude plnoprácnym a plnohodnotným členom poslaneckého klubu, čo víta, pretože nevidí medzi ich stranami žiadne trecie plochy.

Rýchla správa - Artur Bekmatov bude č. 150 na kandidátke SMERU - SSD
Robdert Fico pred chvíľou oznámil, že na 150. - tom mieste kandidátky SMERU - SSD bude predseda strany Socialisti, Artur Bekmatov. Tlačovú besedu spracujeme a ponúkneme vám jej výstup... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Artur Bekmatov

Predseda Socialistov ocenil konštruktívny prístup predsedu Smeru Roberta Fica k dohode, ale aj všeobecne k spolupráci. Z tohto prístupu podľa neho vidno záujem, aby neprepadol ani jeden hlas, Vyzdvihuje fakt, že toto je po prvýkrát v histórii Smeru, kedy má na kandidátke nečlena strany.

„Nebudem sa tajiť tým, že hnutie Socialisti.sk vzniklo pred minulými voľbami ako určitá alternatíva pre ľavicového voliča. Po tri a pol roku vlád, či už Igora Matoviča, alebo Eduarda Hegera (nominanti OĽaNO), je Slovensko v slepej uličke,“ konštatuje Bekmatov, podľa ktorého niet inej cesty, ako spájať ľavicového voliča.

Bekmatov hovorí troch o prioritách, ktoré mieni otvárať. Zamestnanci a podmienky, v akých fungujú, no mienia otvárať aj nové témy, medzi ktoré budú patriť napríklad štvordenný pracovný týždeň. Ďalšou ich témou sú „zabudnuté regióny a treťou je mier a mierové smerovanie Slovenska.

„V dnešnej situácii Slovákov je maximálne nesolidárne od vlád, ktoré tu vládli, vynakladanie výdavkov na zbrojenie,“ uzatvára Bekmatov témy, ktorým sa chce venovať v kampani.

Nabrúsený Kiska: Obhajoval sa, "LEBOFICO"
Exprezident Andrej Kiska, ktorý sa kedysi o Slovensku vyjadroval, ako o mafiánskom štáte, sa dnes postavil pred súd. Ak by ste očakávali niekoho, kto svoje konanie ľutuje, vyvedie vás z toho sám Kiska – pred pojednávaním vytiahol „argument“, že... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Eka Balašková / TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!