To je nápad! Načo sú nám peniaze?
28 | 06 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj chce zakázať hotovosť na Ukrajine s cieľom bojovať proti korupcii.  

Na Ukrajine rokujú o úplnom zákaze hotovosti v rámci boja proti korupcii .

Veľmi vážne rozmýšľame

Ako povedal zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Rostyslav Šurma v prejave v Londýne na konferencii o obnove Ukrajiny,  "diskutujeme... Neviem vám s istotou povedať, že to urobíme. Diskutujeme o tom. Ale sú to veľmi hlboké a vážne diskusie s naším tímom, s premiérom, prezidentom. Chceme byť prví s  úplne bezhotovostným hospodárstvom,“ povedal Šurma. Likvidácia hotovosti, podľa Kancelárie prezidenta, znemožní takmer 100 % všetkých prípadov korupcie.

NATO, Ukrajina a prekvapenie. Alebo ani nie?
Kallasová sľúbila „prekvapenie“ z členstva Ukrajiny v NATO. Estónska premiérka Kaja Kallasová prisľúbila na júlovom summite prekvapenie v súvislosti s členstvom Ukrajiny v NATO. Povedala, čo nemala? Estónska premiérka v Bruseli, na spoločnej... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Milan Laca

Čo urobia?

Odporcovia myšlienky sa domnievajú, že by išlo o priame porušenie ľudských práv. Očakáva sa, že konečné rozhodnutie oznámia v najbližších mesiacoch. "Verím, že rozhodnutie bude áno," povedal Šurma.

Banka nie je nadšená

Národná banka skepticky komentovala myšlienku, ktorú vyslovil Šurma. Technicky je na to ukrajinský bankový systém pripravený, no táto prax nebola zavedená v žiadnej krajine na svete, vyhlásila prvá zástupkyňa šéfa Národnej banky Jekaterina Rožková. "Nepoznám jedinú krajinu na svete, ktorá by úplne opustila hotovosť. A čo viac, aj v supervyspelých európskych krajinách zostáva určitá hotovosť v obehu a dokonca poznám aj negatívne praktiky, keď sa toto množstvo hotovosti znížilo na minimum, obyvateľom sa to nepáčilo,“ povedala Rožková.

Boli bez peňazí 

Ako napísal portál „Strana.ua“, pred rokom bol na Ukrajine problém s nedostatkom hotovosti. V obchodoch a na čerpacích staniciach nebolo dosť hrivien a bankomaty obmedzovali vydávanie národnej meny.

Zelenskyj je na konci s dychom
"Ozbrojené sily Ukrajiny sú na pokraji kolapsu" - plukovník americkej armády oznamuje Zelenského "posledný dych". Informuje web eadaily.com. Situácia v konflikte s Ruskom sa pre Vladimíra Zelenského zhoršuje, keďže jeho jednotky sú na pokraji... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni