Šok! Silné slová slovenskej herečky, ktorá zvolila asistovanú samovraždu
28 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Šokujúcu informáciu sa dnes dozvedeli Slováci. Slovenská herečka žijúca v Hollywoode dobrovoľne ukončila svoj život.

Katarína Paveleková (†41), rodáčka z Popradu sa rozhodla podstúpiť asistovanú samovraždu.

Rozhodla sa tak kvôli dlhotrvajúcim zdravotným problémom. 

Katarínu už dlho trápili vážne zdravotné problémy. O  ťažkostiach ľudí informovala niekoľkokrát  prostredníctvom príspevkov na sociálnych sieťach.

Bola jej diagnostikovaná myalgická encefalomyelitída, známa aj ako chronický únavový syndróm spojený s bolesťou svalov a zápalom mozgu a miechy.

Mala aj iné ťažkosti

Umelkyňa pred časom priznala, že lekári mali podozrenie aj na amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS), známu aj ako Lou Gehrigova choroba. Ide o zriedkavé neurologické ochorenie, ktoré postihuje motorické neuróny, ktoré ovládajú dobrovoľný pohyb svalov.

Jej zdravotný stav sa aj naďalej zhoršoval a podľa vlastných slov nebola schopná viesť kvalitný a plnohodnotný život

Vo svojom poslednom príspevku na sociálnej sieti Instagram sa Paveleková vyjadrila, že si zhoršenie zdravotného stavu spája s vakcínou proti ochoreniu Covid-19. Posilňujúca vakcína, ktorú som dostala pred vyše rokom, totálne zničila moje zdravie, moje telo a môj život. Nie je inej cesty, ako ukončiť moje utrpenie, ako cez rozhodnutie, ktoré som spravila,” vysvetlila a zároveň oznámila šokujúcu správu, že sa chystá podstúpiť eutanáziu. 

„Nemám viac sily, a tak som sa rozhodla ukončiť môj život vo Švajčiarsku... Táto choroba ma ochromila, znemožnila mi pracovať alebo viesť spoločenský život a nie som už vôbec schopná si užívať život. Dýchanie sa pre mňa stalo ťažším a ťažším a bolestivým, a funkcia mojich pľúc sa zhoršovala,” napísala v smutnom príspevku z prvého júna Katarína, ktorú diváci mohli poznať aj z menších úloh v rôznych amerických filmoch. 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni