Šňupnime si, bude ľahšie!
29 | 06 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj vyzval Radu, aby legalizovala marihuanu.

Ukrajinský prezident vyzval na zasadnutí Najvyššej rady na legalizáciu drog na báze kanabisu.

Doprajme ľuďom, drogy pomôžu
V prejave na rokovaní parlamentu, ktorý odvysielala televízia Rada zdôraznil, že „všetky najlepšie svetové postupy, všetky najefektívnejšie politiky, všetky riešenia, bez ohľadu na to, aké ťažké alebo nezvyčajné sa nám môžu zdať, musia byť aplikované na Ukrajine, aby všetci naši občania – Ukrajinky a Ukrajinky – nemuseli znášať bolesť, stres a trauma z vojen. Predovšetkým musíme konečne poctivo legalizovať lieky na báze kanabisu pre každého, kto to požaduje,“ povedal Zelenskyj.
Orbán Viktor vo veľkom rozhovore pre nemecký Bild odkázal Ukrajincom
Ak Američania chcú mier, bude mier, Ukrajina síce nie je suverénna, ale je hrdá krajina. Prigožinov prevrat je podľa premiéra Viktora Orbána bezvýznamný. Premiér Maďarska poskytol rozhovor pre nemecký Bild. V prvej časti rozhovoru sa premiéra... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová
Uprednostniť výskum
Zelenskyj tiež dodal, že je potrebné vykonať primeraný vedecký výskum a samotné lieky by sa mali vyrábať na Ukrajine.
Nič nové...
Zelenskyj inicioval tému legalizácie liečebného konope už v roku 2020, keď bol prezidentským kandidátom. Neskôr príslušný návrh zákona zaregistrovali v Najvyššej rade. V júli 2021 poslanci o dokumente nehlasovali. Takmer o rok neskôr, v júni 2022, sa kabinet ministrov krajiny rozhodol povoliť používanie marihuany na lekárske a vedecké účely.
OSN hlási: MUČENIE A SEXUÁLNE ZNEUŽÍVANIE väzňov na Ukrajine! Ako sa k tomu postavia slovenskí politici?
OSN obviňuje ukrajinské bezpečnostné sily z mučenia desiatok zadržiavaných civilistov. Viac ako 40 väzňov v ukrajinských väzniciach oznámilo OSN, že ich mučili a sexuálne zneužívali, väčšinou v tajných záchytných strediskách, uvádza správa... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme