Na Slovensku bude pôsobiť 30 pediatrov z Ukrajiny
28 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Na Slovensku bude pôsobiť 30 pediatrov z Ukrajiny, ktorí úspešne absolvovali skúšky spôsobilosti pre zdravotnícke povolanie detský lekár.

TASR o tom informovali z tlačového a informačného odboru Úradu vlády (ÚV) SR.

"Skúšky spôsobilosti úspešne absolvovalo 30 uchádzačov, znamená to, že Slovensko tak získa 30 pediatrov. Je to skvelá správa vzhľadom na to, že počet lekárov, a obzvlášť pediatrov je na Slovensku nízky. Aby sme dokázali pacientom zabezpečiť kvalitnú zdravotnú starostlivosť, budeme nevyhnutne potrebovať odborný zdravotnícky personál aj zo zahraničia a práve lekári pochádzajúci z Ukrajiny môžu byť pre nás tým správnym riešením," vyhlásila predsedníčka Zboru poradcov predsedu vlády SR Elena Kohútiková.

Skúšky spôsobilosti sú prvým krokom pre etablovanie sa ukrajinských pediatrov do zdravotníckeho systému na Slovensku. Od apríla do júna ich zabezpečovala Lekárska fakulta Slovenskej zdravotníckej univerzity. Uchádzačom boli po absolvovaní testu vydané protokoly o skúške spôsobilosti, ktoré boli zaslané aj na rezort školstva.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni