Čonharský priechod je opäť v prevádzke
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Čonharský most môže opäť ruská armáda používať. Radosť Ukrajiny z jeho údajného zničenia sa tak po pár dňoch zmenila na tvrdú realitu. Informuje rakúsky web orf.at. 

Most, ktorý spája Krymský polostrov s Chersonskou oblasťou na juhu Ukrajiny je podľa tajných služieb Veľkej Británie opäť schopný prevádzky, avšak iba pre vojenskú techniku.

Sťažil, ale iba nakrátko

Britská tajná služba medzitým informovala, že ukrajinský raketový útok na dôležitý most na Krymský polostrov nedávno sťažil ruské dodávky materiálu i techniky. "Dočasné uzavretie trasy znamenalo, že životne dôležitým ruským logistickým zásielkam trvalo najmenej o 50 percent dlhšie, kým sa dostali k frontovým líniám inými cestami," uviedlo britské ministerstvo obrany.

O tom už nikto neinformoval, najmä mainstream nie

Ruské úrady postavili náhradný pontónový most do 24 hodín od útoku v skorých ranných hodinách 22. júna. "Rýchlosť, s akou bol vybudovaný alternatívny priechod, dokazuje dôležitosť tejto trasy pre ruské vojenské úsilie na okupovanej Ukrajine," uvádza sa v správe. Priechody (pontónový i opravený pôvodne mostný) sú v súčasnosti pravdepodobne vyhradené pre armádu.

Zelenskyj je na konci s dychom
"Ozbrojené sily Ukrajiny sú na pokraji kolapsu" - plukovník americkej armády oznamuje Zelenského "posledný dych". Informuje web eadaily.com. Situácia v konflikte s Ruskom sa pre Vladimíra Zelenského zhoršuje, keďže jeho jednotky sú na pokraji... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme