USA: Vydajte nám Prigožina!
27 | 06 | 2023 I Milan Laca
Ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo, že Spojené štáty chcú Prigožina.
 
USA žiadajú o vydanie Prigožina, ak sa bude nachádzať v krajine, s ktorou majú dohodu.
Vydajte nám ho!
Spojené štáty sa budú usilovať o vydanie vodcu "Wagnerovcov"  Jevgenija Prigožina. Podmienkou je, že musí byť v krajine, s ktorou existuje dohoda o vydávaní. Bielorusko však medzi ne nepatrí, povedal hovorca amerického ministerstva zahraničia Matthew Miller.
MY NIE! USA s tým nič nemajú...
Biden povedal, že Spojené štáty a Západ ako celok neboli zapojené do pokusu o povstanie v Rusku. Kto už komu ale môže veriť? Americký prezident Joe Biden ubezpečuje, že kolektívny Západ nebol zapojený do pokusu o povstanie v Rusku. Radili... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Milan Laca
 
Je to otázne
"Nemáme zmluvu o vydávaní s Ruskom alebo Bieloruskom.  Ale určite by som očakával, že sa pokúsime uplatniť naše obvinenia, ak sa objaví v krajine, s ktorou máme zmluvu o vydávaní," povedal Miller. Prigožina zaradili na zoznam hľadaných osôb v USA pre obvinenia zo zasahovania do amerických prezidentských volieb.
Je u Lukašenka
Šéf "Wagnerovcov" Jevgenij Prigožin je v Bielorusku, potvrdil prezident Alexander Lukašenko. Lukašenko upozornil, že Minsk, ako sľúbil, pomôže členom jednotiek s ubytovaním v jeho krajine. Zároveň však zdôraznil, že náklady pripadnú na samotných členov Wagner Group. Okrem toho vyhlásil, že podporuje záujem  ministra obrany Viktora Chrenina, získať pre armádu republiky takú jednotku, ako je Wagnerova skupina. Lukašenko vyzval ministra, aby túto otázku prediskutoval s členmi PMC.
Západ "láme" Čínu
USA a EÚ oznámili svoj zámer spolupracovať s Čínou v mnohých oblastiach. USA a EÚ majú v úmysle spolupracovať s Čínou v mnohých oblastiach, uvádza sa vo vyhlásení, zverejnenom po poslednom kole dialógu medzi USA a EÚ o Číne. Budeme... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme