RAFAJ: Boli aj USA počas útoku na Kapitol ZLOČINECKOU organizáciou?
29 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda Odborného tímu Republiky pre kultúru a médiá Rafael Rafaj sa tentokrát vo svojom facebookovom príspevku zameral na kritiku verejnoprávnej RTVS. A v súvislosti s tým sa so svojimi sledovateľmi podelil aj o informáciu, ktorú zrejme v mainstreame nenájdu.

Slovník politickej korektnosti

Rafaj v úvode píše, že ako si začal viac všímať „verejnoprávnosť“ v RTVS, tak sa nestačí čudovať, aké centrum propagandy sa z tohto médiá verejnej služby stalo.

Podľa Rafaja v telerozhlase nielen, že nedávajú priestor aj odborníkom či komentátorom s iným videním situácie, aby si človek sám utvoril svoj vlastný názor – pričom poznamenáva, že sa tu asi niekto obáva slobodného myslenia, tak ako v bývalej totalite – ale sa ani neusilujú o vyváženosť. „Slovník politickej korektnosti“ používajú v RTVS zásadne len na „chránený nový proletariát“ a na nových „spojencov na večné časy a nikdy inak“. Ostatný svet, témy a problémy majú podľa neho smolu.

Rafaj si myslí, že bez ohľadu na to, čo sa deje na východ od nás, médiá a redaktori by mali za každej situácie dodržiavať zákon a mali by zaujať nestranné, objektívne, vyvážené postoje namiesto „propagandistických floskúl a unisex hodnotiacich súdov“.

Andrej Danko má jasno! Sulík, Matovič, Kollár a progresívci, odchod!
Prezidentka Zuzana Čaputová mala oznámiť rozhodnutie znovu nekandidovať o pol roka skôr, aby mali aj obyčajní ľudia, ktorí by mali záujem, priestor rozbehnúť prezidentskú kampaň. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to povedal šéf hnutia... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Kupovanie politikov

Rafaj upozornil na situáciu, keď redaktorka slovenského rozhlasu konštatovala, že Rusko sa správa a riadi ako nejaká zločinecká organizácia. Konštatovanie súviselo so vzburou Jevgenija Prigožina v Rusku. Redaktorka ho použila v rámci svojej otázky na českého experta.

Rafaj sa pýta, či si teda analogicky máme myslieť, že obsadením Kapitolu 6. januára 2020 priamo v hlavnom meste Washingtone sa Spojené štáty stali „zločineckou organizáciou“.

Tento názor vám v mainstreame nepovedia, ani nebudú Scotta Rittera, komentátora a spisovateľa, bývalého spravodajského dôstojníka námornej pechoty Spojených štátov a zbrojného inšpektora OSN v Iraku citovať,“ upozorňuje ďalej Rafaj na názor amerického dôstojníka.

Ďalej Rafaj pokračuje citátom Rittera: „Ide o spoločné úsilie medzi Wagnerovcami, ukrajinskou spravodajskou službou a ich západnými sponzormi... Prigožin pracuje v mene zahraničných spravodajských služieb pri plnení ich úloh. Tou úlohou je zrútiť vládu Vladimíra Putina. Osobne verím, že sa mu to nepodarí. Ale to je to, čo sa práve udialo.“

Rafaj sa ďalej pristavuje pri slove „sponzori“, ktoré Ritter použil. To, o akých sponzorov ide, podľa neho prezradil náborový a lobistický agent súkromného finančného fondu BlackRock. Ten podľa Rafaja tajnému reportérovi prezradil, ako BlackRock za úžasne „lacné peniaze“ kupuje politikov.

Náborový agent BlackRocku tu podľa Rafaja mal na mysli najmä ľudí z Kongresu USA. „Prečo by však podobné princípy neplatili aj pre medzinárodných politikov alebo parapolitikov, ktorí si zriadia súkromnú armádu?,“ pýta sa Rafaj.

Môžete si vziať túto veľkú tonu peňazí a kúpiť si ľudí ... Nejde o to, kto je prezident, ale o to, kto ovláda peňaženku prezidenta. Môžete si kúpiť svojich kandidátov. Po prvé, sú tu senátori, títo chlapci sú kurevsky lacní. Máš 10 tisíc, môžeš si kúpiť senátora, hneď ti dám 500 tisíc. Nezáleží na tom, kto vyhrá, sú v mojom vrecku,“ cituje Rafaj slová agenta BlackRocku.

Náborový agent menom Varlay sa podľa Rafaja vo videu nezastaví, pokračuje v opise toho, čo si myslia tí, čo sú v jeho práci, o tragédii vojny, pričom hovorí, že je to „skutočne dobré pre biznis“.

Tak čo, už sa vám rozšírili obzory? Lebo toto vám „vyvážene“ v RTVS na betón nepovedia. Lebo zrazu je to, ako hovorí klasik, "úplne inak",“ uzatvára Rafaj.

Čo sa dialo V ZÁKULISÍ počas vzbury Wagnerovcov
Svet bol počas vzbury v kontaktoch s Moskvou aktívny. Lavrov informoval o signáloch, prijatých zo Spojených štátov, týkajúcich sa udalostí okolo Wagnerovcov. USA Americká veľvyslankyňa v Moskve Lynn Tracyová počas kontaktov s predstaviteľmi... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Milan Laca
Rafa

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik