Prigožin je v Minsku
27 | 06 | 2023 I Milan Laca

Lukašenko potvrdil príchod šéfa PMC „Wagnera“ Prigožina do Bieloruska.

Šéf "Wagnerovcov" Jevgenij Prigožin je už v Bielorusku, potvrdil prezident Alexander Lukašenko, ktorého cituje agentúra Sputnik Bielorusko .
Záruky
Lukašenko upozornil, že Minsk, ako sľúbil, pomôže členom jednotiek s ubytovaním v jeho krajine. Zároveň však zdôraznil, že náklady pripadnú na samotných členov Wagner Group. Okrem toho vyhlásil, že podporuje záujem  ministra obrany Viktora Chrenina,   získať pre armádu republiky takú jednotku, ako je Wagnerova skupina. Lukašenko vyzval ministra, aby túto otázku prediskutoval s členmi PMC.
MY NIE! USA s tým nič nemajú...
Biden povedal, že Spojené štáty a Západ ako celok neboli zapojené do pokusu o povstanie v Rusku. Kto už komu ale môže veriť? Americký prezident Joe Biden ubezpečuje, že kolektívny Západ nebol zapojený do pokusu o povstanie v Rusku. Radili... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Milan Laca
Čo ptomu predchádzalo
Sily PMC Wagner obsadili veliteľstvo Južného vojenského okruhu v ruskom Rostove na Done 23. júna . Stalo sa tak po vyhlásení Jevgenija Prigožina, že ruská armáda údajne podnikla raketové a bombové útoky na zadné tábory súkromnej vojenskej spoločnosti. Jeho slová vyvrátilo ministerstvo obrany aj Federálna bezpečnostná služba. Vyšetrovacie oddelenie FSB začalo trestné konanie proti Prigožinovi za organizovanie ozbrojeného povstania.
Rebélia
Prezident Vladimir Putin označil počínanie rebelov za kriminálne dobrodružstvo, bodnutie do chrbta celej krajine a zradu, čo vyústilo do premrštených ambícií a osobných záujmov. Bieloruský prezident po dohode s Putinom rokoval s Prigožinom a dohodol sa s ním na zastavení postupu kolón Wagnerovcov v Rusku a na ďalších deeskalačných krokoch.
Čo sa dialo V ZÁKULISÍ počas vzbury Wagnerovcov
Svet bol počas vzbury v kontaktoch s Moskvou aktívny. Lavrov informoval o signáloch, prijatých zo Spojených štátov, týkajúcich sa udalostí okolo Wagnerovcov. USA Americká veľvyslankyňa v Moskve Lynn Tracyová počas kontaktov s predstaviteľmi... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme