Hlas ľudu: Čaputová a Gottwald  - čo ich spája
27 | 06 | 2023 I Mária Škultétyová

On - milovaný vodca, ona - náš pilier hodnôt.

On, náš prvý robotnícky prezident, ona prvá slovenská prezidentka. On, predseda KSČ, ona,  do svojho zvolenia, podpredsedníčka PS. Obaja milovaní aj nenávidení. Obaja sa vo svojej dobe stali modlou, kultom osobnosti.

Veď posúďte:

Ona bola naozaj to svetlo v obrovskej tme - svietila svojou múdrosťou, ľudskosťou, ale aj odvahou a výbornou reprezentáciou.

Neviem si predstaviť, ako pôjdeme bez nej.

V najťažších chvíľach, kedy tisíce ľudí zomierali v bolestnej agónii, vtedy ste to boli práve Vy, vážená pani prezidentka, kto napriek chaosu vo vláde dodal ľuďom nádej a presne tú kvapku sily, ktorú sme tak nutne hľadali v útrobách vlastných slabostí, beznádeje a strachu.

Mnohí Vás nazývajú americkou agentkou. Zapredanou handrou. Sviňou. Ku*vou. Sorošovou milenkou. Chuderou zo skládky. Vykrikujú Vám pod oknami domu, posielajú vyhrážky, "poľujú na Vás" a vysmievajú sa Vám.

Toto by neustál nikto, no Vy stále stojíte... náš pilier hodnôt.

Nie ste nám nič dlžná, pani prezidentka! Nie ste nám nič dlžná!

Ďakujem Vám za všetko čo ste pre túto krajinu urobili.

Ďakujem Vám za Vašu empatiu, láskavosť, hodnoty, diplomaciu... za to, že ste otvorili nielen svoju náruč, ale aj všetky dostupné prostriedky, ktoré sú vo Vašich právomociach, na pomoc utečencom (nielen) z Ukrajiny.

Ďakujem Vám za Vašu odvahu a silu vzoprieť sa Putinovmu režimu, jeho propagande, tak zúfalo u nás prebiehajúcej.

Ďakujem Vám za to, kým ste a ďakujem za to, že ste.

Akokoľvek sa rozhodnete, pani prezidentka, stojíme pri Vás!

Pre mňa bude navždy mojou prezidentkou.

Nuž, rozhodla sa. Rozhodla sa, že kandidovať nebude. Bolo to nad jej sily. Všetci to rešpektovali.  Vyjadrovali sa, písali komentáre. Niektorí sa z toho aj  tešili. Všetkým neuhovieš, aj keby si sa rozkrájal, hovorí sa.  A tých, čo im neuhovela, bolo veľa. Dosť bolo aj takých, čo  sa o nej vyjadrili ako o najlepšej prezidentke. Niektorí nad jej rozhodnutím aj slzu vyliali. Nebolo prečo, veď neodchádza.

Ale v druhom prípade, ak niekomu vypadla slza, už dôvod bol. Tým dôvodom bola smrť prezidenta Klementa Gottwalda.

Takto sa o jeho smrti vyjadrilo dvojčíslo Slovenských pohľadov 2-3 z roku 1953.

Nadišly ťažké, preťažké hodiny pre československý ľud. Krátko po úmrtí veľkého Stalina stíha ho nové nesmierne nešťastie. Odišiel milovaný vodca nášho pracujúceho ľudu, náš najlepší a najvernejší žiak

Lenina a Stalina, pravý otec našej ľudovodemokratickej vlasti.

Odišiel súdruh Gottwald, ktorý vybudoval a zakalil našu komunistickú stranu v stranu nového leninsko-stalinského typu.

Odišiel súdruh Gottwald, ktorý pevne a neochvejne viedol veľký zápas nášho ľudu proti fašistickým okupantom za národnú slobodu.

Odišiel súdruh Gottwald, ktorý nám otvoril veľkú perspektívu svetlej socialistickej budúcnosti, perspektívu mieru, blahobytu a šťastia ľudu a učil nás každodenne, ako socializmus v našej vlasti budovať.

Veľká, nezmerná a nenahraditeľná je strata, ktorú náš ľud utrpel. Avšak práve v nedávnych dňoch zdôrazňoval nám súdruh Gottwald, že, ako tomu učil veľký Stalin, nesmieme ani v najťažších chvíľach klesať na duchu a strácať so zreteľa svoje veľké úlohy a ciele.

Večne bude žiť v československom ľude meno súdruha Klementa Gottwalda. Bude žiť v našich srdciach, v našich mysliach, v našich činoch.
Nech žije Komunistická strana Československa, ktorá nikdy nezradí leninsko-stalinský odkaz Klementa Gottwalda! Nech žije na večné časy priateľstvo a bratstvo československého a sovietskeho ľudu!

Nech žije naša drahá československá vlasť a nech rozkvitá ku cti a sláve najväčšieho svojho syna, súdruha Klementa Gottwalda!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Najskôr zbrane, potom chleba! Čaputová verí, že prioritou Slovenska bude aj naďalej ZBROJENIE!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová verí, že aj ďalšia vláda bude považovať dve percentá hrubého domáceho produktu (HDP) na obranu za základné minimum a podporovať členstvo SR v NATO. Uviedla to na utorkovom veliteľskom zhromaždení náčelníka Generálneho... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik