Danko: Za predstaviteľov Slovenska v zahraničí sa hanbím! (VIDEO)
27 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Predseda SNS svojich voličov oslovil symbolicky, od stožiaru pred budapeštianskym parlamentom, odkiaľ im poslal video pozdrav. Kvôli stožiaru tam však rozhodne nebol.

Danko sa netají tým, že sa do Maďarska chodí učiť. Jednak zákonom, ktoré môžu pomáhať Slovákom, ale aj tomu, čo by sme mali ovládať všetci – maďarskej súdržnosti. Svojim voličom tiež sľúbil, že inak tomu nebude ani po voľbách. Veľkým vzorom Andreja Danka je maďarská vládna strana FIDESZ, ktorá má korene ešte v minulom režime.

Bol sa tam učiť

„Ak sa môžem naučiť, ako prijímať zákony, ktoré môžu pomáhať občanom, som tu veľmi rád. Maďari držia pokope, spojili sa do veľkého FIDESZu a my, s Huliakom, Tarabom a Radačovským sme urobili prvý krok,“    netají spokojnosť Danko. Prejavil tiež nádej, že kandidátka SNS bude vo voľbách úspešná.

NAJNOVŠÍ PRIESKUM dal do držky Denníku N: PS v slzách a Za ľudí by radšej mala chodiť do lesa plašiť medvede
Pred nedávnom sme tu mali prieskum agentúry Ipos pre Denník N. Ako sa ukázalo, bol tendenčný a ani náhodou neukazoval skutočné čísla. Ale ako dnes máme veriť prieskumom? Prieskum agentúry Ipos ukazoval, že parlamentné voľby by vyhral Smer. A... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

A neprestane ani v októbri

„Sľubujem vám, že po 1. októbri sem budem opäť chodiť k svojim priateľom študovať zákony, ktoré pomáhajú športovcom, živnostníkom, umelcom a všetkým tým, ktorí v Maďarsku majú lacnejšie potraviny, ako my,“   prisľúbil Danko s radou, že práve od Maďarov by sme sa mohli priučiť súdržnosti.

Zdroj: Pixabay.com | Budapešť, parlament Maďarska

Hanbil sa

Danko priznáva, že neraz sa za predstaviteľov Slovenska v zahraničí hanbil. Za ten chaos, ktorý tu spôsobili.

„Dvesto zákonov na poslednú chvíľu, míňanie obrovských miliárd bez efektu. Požičali si dvanásť miliárd, nevieme, kde sú. Držme spolu,“ vyzýva Danko voličov k trpezlivosti.

FIDESZ – Dankov „učiteľ“

Strana FIDESZ – Maďarský občiansky zväz vznikol ešte v marci 1988. Založilo ju 37 budapeštianskych mladých intelektuálov, z toho šiesti tvorili predsedníctvo strany. Po prvých slobodných voľbách v roku 1990 sa strana dostala do parlamentu – jej 22 poslancov bolo v opozícii. Viktor Orbán bol za predsedu zvolený v roku 1993.

Potrestali Maďarsko - vraj porušuje práva migrantov
Podľa rozhodnutia Európskeho súdneho dvora (ESD) Maďarsko ďalším azylovým zákonom porušuje právo EÚ. Sudcovia dnes v Luxemburgu rozhodli, že možnosť podať žiadosť o azyl bola pre migrantov nadmerne sťažená. Informuje rakúsky web orf.at. Maďarsko... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik