Ďalší medveď z ružomberského cintorína je mŕtvy
27 | 06 | 2023 I Diana zaťková/TASR

Zásahový tím v utorok ráno odchytil ďalšieho medveďa, ktorý spôsoboval problémy na mestskom cintoríne v Ružomberku. Za asistencie veterinárneho lekára ho usmrtili. Je to už druhý jedinec tento mesiac. Informoval o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.

Konkretizoval, že išlo o približne trojročného samca s hmotnosťou viac ako 70 kilogramov.

Podľa Kubáňa bude Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR naďalej monitorovať situáciu na cintorínoch v Ružomberku, v priľahlom Bielom Potoku aj vo Vlkolínci. "V spolupráci s odborníkmi plánujeme na cintoríne inštalovať aj elektrické ohradníky. Verím, že opatrenia pomôžu väčšej bezpečnosti a ochrane zdravia i majetku obyvateľov," dodal primátor.

Ochranári zistili začiatkom júna v areáli ružomberského mestského cintorína pohyb najmenej štyroch medveďov. Lákať ich tam má pravdepodobne prímes bravčového alebo hovädzieho loja vo sviečkach, ktoré konzumovali. Zásahový tím lokalitu monitoroval a snažil sa jedince odplašiť. V polovici júna odchytili a usmrtili samca s hmotnosťou 107 kilogramov.

Poznámka redakcie: Keď už máme účinnú ochranu pred medveďmi v podobe Veroniky Remišovej, je naozaj nevyhnutné zabíjať všetko živé v našom okolí?

ZARUČENÝ ODPUDZOVAČ MEDVEĎOV: Remišová stretla v lese medveďa! ZĽAKOL SA JEJ
Máme recept na plašenie nepohodlných medveďov! Je ním naša Verča. Poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová (Za ľudí) sa na sociálnej sieti podelila o svoj nečakaný zážitok z prírody. Počas prechádzky v lese so psom mala nezvyčajný... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik