Sudca Šamko uzemnil Hanzelovú ako hromozvod blesk
26 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Peter Šamko zaskočil Zuzanu Kovačič Hanzelovú. Je ochotný poskytnúť rozhovor Hlavným správam. Informuje o tom portál srspol.sk s odvolaním sa na hlavnespravy.sk.

"Sudca krajského súdu v Bratislave Peter Šamko je známy zo svojich článkov v Právnych listoch. Nedávno bol zvolený do súdnej rady. Koncom minulého týždňa s ním urobila rozhovor pre Sme Zuzana Kovačič Hanzelová. Okrem súdnej reformy, ktorú nazval súdnou reorganizáciou, kritizoval vysoké tresty pre užívateľov drog a nízku hranicu škody, ktorá už z priestupku urobí trestný čin." Píše prvotný zdroj hlavnespravy.sk.

Ale dal mainstreamu

Poďme citovať portál srspol.sk. „Novinári často svoje vlastné názory vydávajú za fakty,” povedal Šamko okrem iného. „A kto nie je v tej ich názorovej línii, ten je ich nepriateľ. Z niekoho vytvárame justičnú modlu a niekoho nálepkujeme kontroverzný, kritik kajúcnikov a… fuj. Novinári dosť často selektujú, akoby nepotrebovali informácie, lebo už majú svoj svoj názor, už majú tú vieru, už majú presvedčenie, že toto je správne, a každá informácia, ktorá by im to mohla nejako nahlodať, je zlá. Tak potom zaútočíme na toho, kto tú informáciu dal.” Toľko nami citovaný web.

Rýpala ďalej

Srspol.sk (s odvolanim sa na hlavne spravy.sk) pokračuje: "Tieto jeho slová zaviedli rozhovor k médiám. Kovačičová naniesla skutočnosť, že Šamko dal rozhovor aj portálu eReport: „Nemali by sudcovia rozlišovať dezinformačné médiá od štandardných?”

Šamko odpovedal stručne a spontánne: „To ja rozlíšiť neviem,” povedal doslova. To je niečo, čo jemu vadí, čo je dezinformácia a čo nie je? opýtal sa rečníckou otázkou a priznal, že o rozhovor ho požiadali aj Hlavné správy. „Prečo nie?” povedal Šamko.

Začudovaná Hanzelová zareagovala: „Tak oni sú aj na zozname dezinformačných médií…”

„To je to nálepkovanie,” odpovedal na námietku Šamko. „Proruský, dezinformačný, alebo my sme tí správni a tak ďalej. Ja v tom neselektujem. Ak niekoho zaujíma právo, tak podľa mňa tie informácie treba dávať, a je jedno, ktorej komunite. Ak tvrdíte, že sú to dezinformačné weby, ak majú dezinformačných čitateľov, tak možno aj oni chcú niečo vedieť o tom práve. Odmietnuť to a povedať vás čítajú tí „dezoláti,” to sa mi zdá, že nie je správne.” Reagoval podľa srspol.sk sudca Šamko.

Zrušil ju ako... (že sa nehanbí ten samozvaný cenzorský mainstream!)

"Hanzelová tvrdila, že podľa Threemy sa údajne ukázalo, že Hlavné správy mali niečo s Kočnerom, že HS sú na strane Ruska na Ukrajine… ťažko hľadala ďalšie slová." píše citovaný web. A pokračujme v texte...

Každé médium niekto financuje,” kontroval jej Šamko. „Právne listy financujem ja a tiež ovplyvňujem ich obsah…” Hanzelová mu do toho skočila: „Ale vy nie ste dezinformačné médium.”

„Už kopec krát ma novinári tak nazvali,” odpovedal Šamko.

Šamko spomenul aj Máriu Kolíkovú, ktorá o ňom tvrdila, že ochraňuje mafiánov, ba že je pomaly on sám mafián. „To nálepkovanie je tu stále, a na to ja nie som,” pokračoval Šamko. „To akože niekto ma požiada o rozhovor a ja pôjdem do majetkových štruktúr a budem zisťovať, že čo sú, alebo pôjdem na Sme, aby som zistil, čo si Sme myslí o Hlavných správach, a potom by som sa rozhodol, že Hlavné správy nie?”

"Šamko ani nevedel odpovedať, komu by rozhovor nedal, zatiaľ šiel všade, kam ho pozvali. Po týchto argumentoch Šamka Hanzelová otočila tému k súdnej reforme." uzatvára web srspol.sk, ktorý sa odvoláva na web hlavnespravy.sk.

Ide u Remišovej o stratu súdnosti?
Veronike Remišovej (Za ľudí) sa nepáči, že televízia si dovolila spraviť prieskum verejnej mienky týkajúci sa dôvery Hamrana, Lipšica a Žilinku. „To už sme naozaj stratili zdravý rozum?! O kom nabudúce spravíte prieskum, o dôveryhodnosti šéfa... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik