NATO pozoruje, čo sa deje!
27 | 06 | 2023 I Milan Laca

NATO oznámilo, že pozorne monitoruje situáciu s presunom Wagnerovho PMC.

Generálny tajomník NATO Stoltenberg: Aliancia je pripravená rýchlo reagovať na premiestnenie Wagnerovcov.

Sledujú...

NATO pozorne sleduje vývoj situácie okolo PMC Wagnera a Jevgenija Prigožina, ako aj informácie o jeho ďalšom údajnom presune do Bieloruska. Vyhlásil  generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Sú pripravení

Verí, že západný vojenský blok je „pripravený rýchlo reagovať“. „Po prvé, je príliš skoro hovoriť o tom s istotou – situácia sa môže zmeniť. Po druhé, sledujeme ich, v prípade potreby môžeme rýchlo reagovať, “povedal Stoltenberg.

Trestné konanie proti Prigožinovi sa nezastavilo. Vyšetrovanie prebieha
Vyšetrovanie trestného prípadu o organizovaní ozbrojeného povstania proti zakladateľovi PMC Wagner Jevgenij Prigožin sa nezastavilo, uviedol dnes 26. júna pre agentúru TASS zdroj blízky generálnej prokuratúre. Správu vydal web... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Nezasahujeme

V odpovedi na otázku generálny tajomník NATO zdôraznil, že ide o vnútorné záležitosti Ruskej federácie a zároveň dodal, že aliancia sa zameriava na podporu Ukrajiny a nebude zasahovať do vnútorných záležitostí Ruskej federácie. Podľa Stoltenberga NATO v posledných rokoch posilňuje svoju prítomnosť východným smerom.

Stavajú tábory

V Bielorusku údajne začali budovať tábory, v ktorých by sa nachádzali bojovníci PMC. Výstavba údajne pokračuje v regióne Mogilľov, 200 kilometrov od hraníc s Ukrajinou, ale takýchto táborov bude niekoľko. Podľa zdroja bude tábor v meste Osipoviči zaberať 24-tisíc metrov štvorcových a bude určený pre osemtisíc bojovníkov. V správe sa uvádza, že informácie potvrdil partner blízky vedeniu regiónu Mogiľov, ako aj príbuzní členov PMC Wagner. Zakladateľa Wagner PMC Jevgenija Prigožina údajne videli v trojhviezdičkovom hoteli Green City na okraji Minska. Samotný hotel nemohol potvrdiť, že Prigožin bol u nich ubytovaný, s odvolaním sa na dôvernosť informácií o hosťoch.

"Západ" páli na Ukrajine miliardy dolárov v Ruskom ohni
Ruská armáda pokračuje v metodickom ničení západných obrnených vozidiel dodávaných kyjevskému režimu. Ide o desiatky až stovky kusov. Informuje web eadaily.com. V Záporožskej oblasti bol zničený konvoj štyroch amerických obrnených vozidiel M1224... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme