Mikulec a Šutaj Eštok: žijú na rozdielnych planétach?
26 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Roman Mikulec (OĽaNO) zrejme žijú na rozdielnych planétach. Alebo teda na tej našej existuje paralelné Slovensko. Inak sa nedá pochopiť ich rozdielny pohľad na dôveryhodnosť slovenskej polície a všeobecne orgánov činných v trestnom konaní.

Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že nedôvera voči Lipšicovi a Hamranovi nikoho neprekvapuje, sú to podľa neho politici iba prezlečení za predstaviteľov spravodlivosti. Niekdajší minister vnútra Mikulec sa naopak z prieskumu dôveryhodnosti Ministerstva vnútra SR po troch rokoch jeho pôsobenia teší. Ďakuje za to všetkým zložkám, ich dôveru však nemá „na svedomí“ vláda, v ktorej pôsobil. Aké je voličské rozdelenie dôveryhodnosti trojice Hamran-Lipšic-Žilinka?

Ľudia dôverujú generálnemu prokurátorovi

O tom, že Maroš Žilinka má dôveru ľudí hovorí prieskum, ktorý zverejnila TV Markíza a šlo v ňom o dôveryhodnosť Marošovi Žilinkovi, Danielovi Lipšicovi a Štefanovi Hamranovi.

„S absolútnym náskokom vyhral Žilinka. Naopak Lipšic a Hamran sú nedôveryhodní pre takmer dve tretiny Slovákov. Povedzme si pravdu, že to asi nikoho neprekvapilo. Kto sleduje zápas generálneho prokurátora s týmito dvomi politikmi prezlečenými za predstaviteľov “spravodlivosti” vie kde je pravda a kde faloš,“ píše Matúš Šutaj Eštok.

&set=a.296104965657314

Exminister sa teší

Roman Mikulec to však vidí inak. Podľa jeho prieskumov polícii po jeho vedení Ministerstva vnútra SR dôveruje takmer 41 percent ľudí, kým po mandáte Roberta Kaliňáka a Denisy Sakovej mala polícia dôveru 24 percent ľudí.

„Toto je reálny výsledok a fakt, že oni sa pričinili k tomu, aby občania vnímali dnes políciu dvojnásobne dôveryhodnejšie, ako tomu bolo počas bývalých vlád Fica a Pellegriniho a samozrejme bývalého vedenia Ministerstva vnútra,“ďakuje na sociálnej sieti Roman Mikulec s tým, že ďakuje všetkým zložkám, ktoré túto dôveryhodnosť zabezpečili.

Ako je to s dôverou medzi voličmi

Generálny prokurátor Maroš Žilinka má najväčšiu dôveru medzi voličmi Republiky. Dôveruje mu až 70 percent z nich. Naopak, najmenej mu dôverujú voliči Progresívneho Slovenska (29 percent).

Štefanovi Hamranovi dôverujú najviac voliči KDH (62 percent). Len o percento nižšiu dôveru však má aj medzi voličmi OĽaNO aj Progresívneho Slovenska. Jednoznačne najnižšiu dôveryhodnosť šéfovi policajtov namerali medzi voličmi Republiky (tri percentá).

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic má najväčšiu dôveru medzi voličmi OĽaNO (66 percent). Najmenšiu dôveru má medzi voličmi Republiky a Smeru, zhodne po šesť percent.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok