Ide u Remišovej o stratu súdnosti?
26 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Veronike Remišovej (Za ľudí) sa nepáči, že televízia si dovolila spraviť prieskum verejnej mienky týkajúci sa dôvery Hamrana, Lipšica a Žilinku. „To už sme naozaj stratili zdravý rozum?! O kom nabudúce spravíte prieskum, o dôveryhodnosti šéfa štatistického úradu?,“ pýta sa na sociálnej sieti.

Remišová kritizuje „zvrátenú módu“ robiť nedeľné prieskumy o popularite štátnych úradníkov, ktorí podľa nej nie sú politikmi. Iný pohľad na vec má Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Remišová tiež radí, ktoré prieskumy sú tie správne.

Ale veď oni (nie) sú politici

„To čo je za zvrátenú módu robiť nedeľné prieskumy o popularite policajného prezidenta, špeciálneho a generálneho prokurátora? Ani jeden z nich nie je politikom a ich úlohou nie je snažiť sa o priazeň širokých davov, ale robiť si svoju robotu, najlepšie bez zbytočného humbuku a sebaprezentácie, strážiť dodržiavanie zákona a ísť po krku gaunerom, zlodejom a bielym golierom,myslí si Veronika Remišová s tým, že ako policajný prezident, tak aj obaja predstavitelia prokuratúry nie sú politikmi, ale vysoko postavení štátni úradníci.

Už aj gen. Ševčíka z nich "bolí hlava"
Generál vo výslužbe Ivan Ševčík (SNS / Národná koalícia) pri sledovaní nedeľných politických diskusií uvažuje nad tým, či angažovaní moderátori patria na televízne obrazovky. Ak ste si povedali, že veď nie je prvý a na to už ste si zvykli, nie je... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Kto tu „robí politiku“

Podľa Remišovej takéto prieskumy, aký vydala TV Markiza len motivujú k politickým statusom a pripomína Žilinkov status o zničenom cintoríne v Ladomírovej. Má pravdu, že aj honba za sledovanosťou potrebuje limity. Má pravdu, veď ani slovíčkom nespomína Hamranovu doslova alergiu na Roberta Fica a mnohé Lipšicove vyjadrenia na adresu Smeru ako zločineckej organizácie.

Facebook / Veronika Remišová | O dôveryhodnosti polície svedčí aj nedávny prieskum

Šutaj Eštok má iný názor

„Povedzme si pravdu, že to asi nikoho neprekvapilo. Kto sleduje zápas generálneho prokurátora s týmito dvomi politikmi prezlečenými za predstaviteľov “spravodlivosti” vie kde je pravda a kde faloš,“oponuje Matúš Šutaj Eštok.

Mikulec a Šutaj Eštok: žijú na rozdielnych planétach?
Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Roman Mikulec (OĽaNO) zrejme žijú na rozdielnych planétach. Alebo teda na tej našej existuje paralelné Slovensko. Inak sa nedá pochopiť ich rozdielny pohľad na dôveryhodnosť slovenskej polície a všeobecne orgánov... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Aké prieskumy sa smú zverejňovať, pani predsedníčka?

„Ak sa naopak niečo hodnotiť má, tak je to dôvera v danú inštitúciu, napríklad nedávny prieskum o dôvere v políciu, v ktorom dosiahla polícia za našej vlády dvojnásobnú dôveryhodnosť ako mala za Kaliňáka. Svedčí to o slobode výkonu práce polície a dobrej práci celého tímu Policajného zboru. Ale nie dôvera v jednotlivých štátnych úradníkov,“ radí Remišová a pýta sa, či najbližší prieskum bude o šéfovi SHMÚ. Takéto prieskumy podľa nej o ničom nevypovedajú, len prispievajú k bulvarizácii štátnych funkcií a rozvratu princípov právneho štátu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik