Už aj gen. Ševčíka z nich "bolí hlava"
26 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Generál vo výslužbe Ivan Ševčík (SNS / Národná koalícia) pri sledovaní nedeľných politických diskusií uvažuje nad tým, či angažovaní moderátori patria na televízne obrazovky. Ak ste si povedali, že veď nie je prvý a na to už ste si zvykli, nie je to podľa neho správny postoj.

Ševčík rekapituluje, ako to funguje v televíznych diskusiách a ironicky hovorí, že hostia by tam vlastne mali byť len ako akísi štatisti, ktorí budú moderátorovi prikyvovať. Že to však myslí aj vážne, nás utvrdzuje odporúčaním, že niektorí redaktori by mali ísť na školenie do alternatívnych médií, kde moderátori nepotrebujú mať všetko, vrátane názorov hostí, presne nalinkované. Ševčík pritom nie je sám, kto dlhodobo kritizuje moderátorov politických relácií v hlavnom prúde.

Na úvod, ako to funguje

„Najskôr sa pozrieme na  diskutujúcich. Prím hrajú, označme ich "vládne"  strany, k nim priraďme  PS, KDH, lebo to sú tie správne. Menšiu účasť majú „opozičné" strany. Vlastne je to len Smer. Hlas môžeme zaradiť medzi vládne. Vyradená je ĽSNSRepublika,“ otvára svoj príspevok na Facebooku Ševčík.  

PRIESKUM! Daniel Lipšic prepadol, Maroš Žilinka vedie
Agentúra FOCUS pre reláciu Na telo zisťovala dôveryhodnosť generálneho a špeciálneho prokurátora ako aj prezidenta Policajného zboru. Prieskum realizovala v dňoch od 24. do 31. mája formou osobných rozhovorov. Výberovú vzorku tvorilo 1012... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Zaujímavý fenomén

„Vedenie debaty je otras. Pokiaľ hovorí "vládny" politik, ten má priestor. A potom nastáva zaujímavý fenomén. Keď odpovedá "opozičný" , tak tomu sa hneď skáče do reči. Moderátor má úlohu ako viesť debatu. Má scenár aj na odpovede. Pokiaľ "opozičný" neodpovedá podľa priania redaktora, režiséra, dramaturga, vlády, tak sa mu hneď skáče do reči, ako keby ho chcel naviesť na tu správnu odpoveď. Ako keby mu chceli vnútiť tu správnu odpoveď,“ konštatuje Ševčík.

Ťažká irónia

„Podľa mňa by to malo byt takto : redaktor dá otázku, sám redaktor odpovie a opozičný len kývne či áno alebo nie. Keď bude súhlas,  tak je zbytočne dávať mu slovo , keď bude nesúhlas s odpoveďou, tak opäť je zbytočné dávať mu priestor, lebo jeho názor nechceme počuť. To by bolo podľa mňa najlepšie. Neboli by hádky a priebeh diskusie by bol hladký,  rýchly, bezkonfliktný. To by bola paráda,“ ironizuje Ševčík.

Posiela ich na školenie

„Nech sa títo "mejnstrímoví" moderátori idú  učiť od tých normálnych a profesionálnych,“ radí už vážne politik a menuje pár tých serióznych, ako sú Repčok, Zlatev, Žitná, Šramová, či Lichtner. Prečo?

„Dajú otázku a Vám priestor , aby ste vyjadrili svoj názor. Bez skákania do rečí a prerušovania. Preto ste tam aj prišli. Povedať svoj názor, postreh, myšlienku,  hodnotenie. Títo moderátori sú na rozhovor pripravení, majú naštudovanú problematiku a evidentne majú veľmi široké spektrum znalosti a dokážu elegantne reagovať na vzniknutú situáciu v rozhovore. Nikdy som k nim nešiel na debatu so scenárom a otázkami. Len mi bolo povedané,  že bude napr. debata o paragrafe 363, situácia v polícii a pod. Zmení sa to? Bojím sa, že nie. Starého psa novým kúskom nenaučíš,prejavuje skepticizmus generál vo výslužbe Ševčík.

Gen. Viktorín: Nie Slovákov tu treba vymeniť
Generál Jozef Viktorín (Republika) reaguje na udalosti minulých dní upevnením vlastného presvedčenia – túto vládnu garnitúru na čele s prezidentkou treba vymeniť. V tomto presvedčení ho utvrdilo vyjadrenie zástupcu Európskej komisie na Slovensku... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Slovenské médiá? Čo to je?

Viktorín, Fico, Danko a mnohí ďalší už dlhodobo poukazujú na to, že v mainstreame v podstate nemáme slovenské médiá. Generál Viktorín si myslí, že netreba meniť Slovákov, ale ich politickú reprezentáciu, keďže tá súčasná je pre Slovensko a jeho budúcnosť nebezpečná.

„Médiá tu len ukazujú, čo vedia najlepšie. Servilnosť, jednostrannosť v rospech „svojich idolov“ a hlavne neobjektívnosť,“ konštatuje Viktorín. Servilnosť médií voči istým politickým kruhom si všimol aj Eduard Chmelár, ktorý nedávno konkrétnej redaktorke odkázal, že politik sa nevzýva, ale kontroluje.

Remišová je urazená a žiada ospravedlnenie (VIDEO)
V ostatnom čase sa na Slovensku rozmohla ignorácia politikov a ústavných činiteľov niektorých médií. Po Hamranovi, Lipšicovi a ďalších na túto vlnu „naskočila“ aj Veronika Remišová (zatiaľ Za ľudí). Urazená Remišová obvinila alternatívny portál z... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme