Nemajú nič proti jadrovej vojne. Napokon sa zľakli!
25 | 06 | 2023 I Milan Laca

NATO kontaktovalo ruské ministerstvo obrany pre jadrové riziká z Prigožinovej rebélie - La Repubblica.

Predstavitelia NATO kontaktovali Ministerstvo obrany Ruskej federácie kvôli situácii so vzburou šéfa Wagnerovcov Jevgenija Prigožina. Píše o tom denník La Repubblica.

My nič, nestrieľajte!

"Aliancia sa chcela uistiť, že to, čo sa stalo, neviedlo k jadrovému incidentu. Okrem iného sa Západ okamžite rozhodol dať jasne najavo, že nemá nič spoločné s činmi Jevgenija Prigožina," píšu noviny.

Putin: "Naše úlohy na Ukrajine splníme"
Vladimír Putin v mediálnom vyhlásení rezolútne odkázal, že Rusko na Ukrajine "dosiahne všetky svoje zámery". O vysielanie televíznej stanice Rossija oprel svoje spravodajstvo web orf.at. Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore pre ruskú štátnu... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Zľakli sa

Podľa novín sa pozornosť aliancie sústredila na 1 400 bojových hlavíc pripravených na použitie, keďže Západ nemohol nijakým spôsobom predvídať dôsledky Prigožinových rozhodnutí. Nebol si istý, či ich neovplyvnia. Noviny píšu, že ich zasiahol  strach. Prekvapených ich prinútil začať rokovania s Ruskou federáciou.

Američania vedeli, ale "stáli bokom"

V Spojených štátoch médiá napísali, že o Prigožinovej vzbure vedeli vopred, ale nechceli zasahovať do rozkolu v Rusku. The Washington Post tvrdí, že americké spravodajské služby dostali takéto signály už v polovici júna. Ale zároveň to nemalo ani presnú povahu, ani načasovanie prípravy rebélie.

Americké rozviedky o všetkom vedeli a čušali...
Také americké..., také charakterné..., také zákerné... " Zástupcovia amerických spravodajských služieb už dosť dlho vedeli, že šéf Wagnerovcov Jevgenij Prigožin „plánoval vážne napadnúť ruské a nielen vojenské vedenie. Informovala najnovšie... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik