Namiesto volebnej kampane rituálna samovražda moci
25 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Keby bola blbosť druhým menom volebnej kampane, mohli by si ho pokojne na bilbordy vycapiť predstavitelia koalície, ktorá sa zmocnila zmyslov zbaveného Slovenska po februári 2020. Niečo v štýle Matoviča - splnili sme. Oni totiž spolu s exhibíciou svojich straníkov v parlamente nielenže splnili, ale aj vysoko prekročili všetky najhoršie možné povolebné predstavy.

Seppuku je rituálna samovražda, ktorú spáchal samuraj v prípade porušenia kódexu bušidó. Následkom seppuku boli stiahnuté všetky obvinenia voči dotyčnému samurajovi. Vzhľadom na to, že seppuku spôsobovala zranenia nezlúčiteľné so životom, dochádzalo následne aj k jeho úmrtiu. Bušidó obsahuje nepísané princípy správania. Po ich porušení mal samuraj iba jedinú možnosť, poraniť sa mečom a počkať pár sekúnd, kým ho o hlavu skrátia jeho priatelia. Dokonalý obrázok pôvodne Matovičovej koalície.

Samozrejme, o harakiri, to v tom pôvodnom zmysle, išlo iba v prípade záchrany cti

Teda, čohosi, čím ani Matovič, ani Kollár, ani Remišová a do veľkej miery ani Sulík nikdy nedisponovali a nikdy ani disponovať nebudú. A pokojne k nim priraďme aj vnímavú hlavu štátu. Ak by bola pravda opakom, nikdy by sa totiž na verejnosť nedostal ten bizar, ktorý máme fakticky diskusiu čo diskusiu na obrazovkách a v medzčase na ich verejných profiloch. A treba k nim prirátať celé ich voličské zoznamy, ktoré nám podsunuli a mená na nich vo vlastnom záujme natlačili do parlamentu ako Stupavčania na jeseň kapustu do sudov. Samozrejme, bez zabúdania na tých "okolo" v podobe najrôznejších "žilinkobijcov", "lovcov mafií" a "exorcistov korupčného či potratového diabla".

Od volieb iba "lebofico" či "lebopellegrini"

A prázdna špajza a mafiáni a zločinci a korupčníci a zlodeji a kriminálnici, v lepšom prípade antidemokrati. Až doteraz kydali hnoj na všetkých okolo seba a počas tejto ich zmysluplnej "politickej práce" rozdali milióny, ak nie rádovo viac, do vojny na Ukrajine - to z tej prázdne špajze, nechali nás platiť za potraviny o desiatky percent viac a vyrovnávať nedoplatky za energie v tisícových výškach. Samozrejme, popri tom porozdávali svojim verným a na všetko ochotným politické a iné trafiky, to v rámci akcie "máme čisté ruky".

Pália po sebe ako zmyslov zbavení

To, čo vidíme a čítame v posledných dňoch, nemá ani obdobu, ani priliehavý spisovný použiteľný slovný opis. Kollár ako zmyslov zbavený bliaka dookola, že matky fackať bude naďalej (a robiť deti tým istým a ďaľším asi tiež nadalej), Remišová už sa chválabohu ani nevyjadruje, iba zdúva s úsmevom, ako sa u nás na chalupe vraví "včely madom osratej" (nech mi včielky prepáčia), Sulík rozbehol volebnú kampaň Dubajským opiášom, aby nám všetkým ukázal, ako je jemu a jeho kamarile fajan a Matovič? Ježišmarjá, Matovič! Po všetkých nesplnených sľuboch, vyvesených po celom Slovensku akože - "veď sme splnili" a po tom, čo okrem seba urobil idiotov z každého občana Slovenskej republiky a žiada za to ešte verejnú beatifikáciu, po tomto ide v rámci svojej verejnej sebažertvy obetovať to neobyčajné OĽaNO a (jeho) nepriatelia vytvorením zúfalej koalície. A tak sa jeho doteraz plus mínus päťpercentná nádej na to, že prelezie do parlamentu so svojou loďou bláznov, mení na istotu, že so sedem, prípadne desaťpercentnou hranicou pre koalíciu zostane po voľbách v jemu tak vyhovujúcej pozícii obecného vrieskača. A definitívne bez ochranky, no ešte s mnohým "bez".

Nedá sa to vysvetliť inak, ako že "mafián a korupčník" Fico ich všetkých podplatil

Ešte nikdy, čo sa pamätám, nemala slovenská opozícia tak geniálne nastavené štartové pole, ako pri týchto šialencoch a zmyslov čiastočne či úplne zbavených exkoaličníkov. Preto je možné, že väčšina ich voličského tábora to so zapchatým nosom "hodí" "progresívnym" Šimečkovcom, ak by už rovno nechcela voliť terajšiu opozíciu. Matovič svojich za OĽaNO kopol do zadku informáciou, že pôjde v koalícii. Neviem si ho totiž predstaviť odstaveného od pozornosti sveta a priľahlých galaxií a napokon aj od možnosti manipulovať niekde niekým a niečim z poslaneckej lavice. Poloha pouličného krikľúňa oveľa viac zaujme náš primitívny mainstream a on to dobre vie. Zobrať do koalície Záborskú a Vašečku? To sa dá nazvať iba pomstou voličom OĽaNO. Popri ňom sa "konzervatívny, normálny a smerodinný" Kollár dušuje, že ženy bude mlátiť stále a na večné časy a nikdy inak, Remišová sa v beznádejnom mocenskom blúdení vracia do svoj rodnej politickej kazajky a Sulík sa zhovievavo usmieva s tým, že veď už má pripravené kampaňovanie niekedy na august.

Ťažká konkurencia pronárodnému a prosociálnemu bloku?

Nie, nekričím hop, kým nepreskočíme poslednú septembrovú noc. Ale normálny volič fakt už nemá na výber, ak chce voliť normálnu politiku. Nie, nie som konzerrvatívny, skôr by som sa nazval sociálnodemokratický liberál. Ale voliť súhlas s drogami a znižovanie dôchodkov naozaj nebudem. Ak takto vyradím Šimečkovcov a ich choré nápady, predstavované, ehm, minimálne "pozoruhodnými osobami", ak zavrhnem bitkára štartéra, ak zavrhnem zdutú Vasilicu a ak odmietnem blázna s "atomofkami", ktorý presadzuje zákony "tak trochu bagrom", potom už viete, čo nám vo volebnej ponuke zostáva. To si vie zrátať každý, kto ovláda počítať do počtu prstov na rukách.

P.S.

„Najvznešenejšou úlohou vedúcich osôb krajiny i štátu je prebudiť a uvoľniť životné sily obyvateľstva a riadiť tieto sily tak, aby pomáhali sebe i štátu k blahobytu. Jediným prostriedkom k tomuto cieľu je nechať žiť tieto samosprávne zväzky z vlastných prostriedkov. Zo silného života, ktorý takto vyrastie, vybudujú si silné a schopné zväzky znamenitú existenciu. Avšak ani tie najsilnejšie obce a krajiny nedocielia lepšiu existenciu, než majú teraz, keď všetci, silní i slabí, sú odkázaní na almužnu a kedy majú preto nedostatok všetci.“ (Tomáš Baťa, český podnikateľ 1876–1932.)

Kollár prekročil všetky medze! Mária Kolíková a ďalší podporia jeho odvolanie
Poslankyňa Mária Kolíková (SaS) podporí návrh na odvolanie Borisa Kollára (Sme rodina) z postu predsedu Národnej rady (NR) SR. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze by mali nezaradeným poslancom z mimoparlamentnej strany Demokrati podpísať okrem... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik