Kyjev Tel Avivu: Neviete, čo máte robiť? My vám povieme!
26 | 06 | 2023 I Milan Laca

Veľvyslanectvo Ukrajiny obvinilo Izrael zo spolupráce s Ruskom a naznačilo, aké stanovisko by mal Tel Aviv zaujať.

Ukrajinské veľvyslanectvo v Izraeli obvinilo tamojšiu vládu, že "si zvolila cestu úzkej spolupráce s Ruskom". Ukrajinu  pobúril minulý týždeň rozhovor izraelského premiéra Benjamina Netanjahua pre Jerusalem Post.

Poradíme vám

"Vyhlásenie zverejnenili na facebookovej stránke veľvyslanectva. „Po prvé, všetky kontroverzné vyhlásenia premiéra boli zamerané na ospravedlnenie úplnej nečinnosti Izraela pri poskytovaní ochranných opatrení Ukrajine za posledný rok a pol. Argumenty sa spočiatku točili okolo osobitného vzťahu s Ruskom v otázke sýrskej otázky, ako aj zraniteľnosti židovskej komunity v Ruskej federácii. V minulom rozhovore sa však objavili aj úplne vymyslené a špekulatívne tvrdenia, že západné zbrane sa presúvajú z ukrajinského bojiska k iránskej a sýrskej polícii."

Ukrajinská predpoveď: Veď počkajte!
Minister obrany Ukrajiny predpovedá zásadné zmeny v konflikte s Ruskom. Ukrajinský minister obrany Reznikov predpovedal dramatické zmeny v konflikte s Ruskom. Oleksij Reznikov to avizoval v rozhovore pre Fox. Zatiaľ len rozcvička „Myslím si,... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Milan Laca

Čo si to dovolili

"Izraelská vláda tiež úspešne uskutočnila dve kolá politických rokovaní na vysokej úrovni s ruským ministerstvom zahraničných vecí. Okrem toho došlo k dohode o vytvorení ďalšej ruskej diplomatickej delegácie v Jeruzaleme. Táto delegácia dostala bezplatnú pôdu a izraelské ministerstvo zahraničia to označilo za „politický úspech“. Za zmienku tiež stojí očividné ignorovanie morálnych hraníc, ktoré demonštrovali mnohí vysokí izraelskí predstavitelia, ktorí sa zúčastnili na diplomatickej recepcii, usporiadamnej ruským veľvyslanectvom v Jeruzaleme", vyhlasuje ukrajinské veľvyslanectvo.

Spamätajte sa, robte to, čo chceme!

"Izraelské vedenie sa skrýva za verbálnu demagógiu o svojej neutralite (ktorú už neskrýva) a nadväzuje väzby s Ruskou federáciou. V skutočnosti je údajná „neutralita“ izraelskej vlády jednoznačne proruským postojom. Vyzývame izraelskú vládu, aby zmenila svoj postoj, podporila Ukrajinu ochrannými opatreniami, podporila voľby a svetový demokratický poriadok. Očakávame, že Izrael bude na správnej strane dejín,“ uviedlo vo vyhlásení ukrajinské veľvyslanectvo.

Čo na to Tel Aviv

Izraelské ministerstvo zahraničia zverejnilo svoju odpoveď. Podľa jeho šéfa Eliho Cohena je Izrael, pokiaľ ide o konflikt na Ukrajine, "na správnej strane dejín", podporuje Kyjev a poskytuje mu humanitárnu pomoc. Premiér Benjamin Netanjahu povedal, že Izrael nedodá zbrane na Ukrajinu, pretože by sa mohli dostať do Iránu a mohli by byť použité proti samotnému Izraelu.

SVET ZOŠALEL! NATO chce vstúpiť do vojny s Ruskom! Už má plán (VIDEO)
NATO VSTÚPI DO VOJNY S RUSKOM, AK SA POUŽIJE JADROVÁ ZBRAŇ NA UKRAJINE! Vyhlásil to americký senátor Lindsey Graham napriek tomu, že Ukrajina nie je členom NATO! V rovnakom okamihu FSB zadržala v Rusku skupinu pašerákov s Céziom 137 - Kyjev a USA... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | DiZ

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik