Americké rozviedky o všetkom vedeli a čušali...
25 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Také americké..., také charakterné..., také zákerné... " Zástupcovia amerických spravodajských služieb už dosť dlho vedeli, že šéf Wagnerovcov Jevgenij Prigožin „plánoval vážne napadnúť ruské a nielen vojenské vedenie. Informovala najnovšie spravodajská spoločnosť CNN s odvolaním sa na tri zdroje „oboznámené s touto problematikou"..." Správu prináša aj web eadaily.com.

Začiatkom tohto týždňa predstavitelia zahraničných spravodajských služieb USA informovali predstaviteľov Kongresu o Wagnerových pohyboch a hromadení "vojenskej techniky v blízkosti Ruska", uviedli dva zo zdrojov. Predstavitelia amerických a západných rozviedok „videli známky toho, že Prigožin sa na pokus o mocenský prevrat pripravuje, a to aj prostredníctvom hromadenia zbraní a munície“.

Päť dní im vraj trvalo "pochopiť"

CNN poznamenáva, že „všetko sa stalo veľmi rýchlo“ a bolo ťažké pochopiť, ako vážne bral Prigožin hrozby pre ruský štát a kam pošle svojich vojakov.

Americkí predstavitelia boli vraj "zaskočení" rýchlosťou, akou sa situácia vyvinula minulý piatok večer a eskalovala v sobotu, čo viedlo vysokých predstaviteľov vo Washingtone k zrušeniu plánovaných medzinárodných ciest a zvolávaniu mimoriadnych stretnutí, informovala už skôr americká televízia.

Do "hry" vstúpil Lukašenko

Večer 24. júna tlačová služba bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka informovala, že rokoval s Prigožinom a na rokovaní obe (všetky tri) strany našli „absolútne prijateľný spôsob riešenia situácie“. Prigožin neskôr oznámil, že jeho bojovníci sa otáčajú a odchádzajú do tylových táborov. "Wagnerovci" opustili Rostov na Done v noci na túto nedeľu.

Zlá správa pre Kyjev! O dva týždne!
"O dva týždne". Poľský generál oznámil ozbrojeným silám Ukrajiny zlú správu. Poľský generál Skrzypczak vyhlásil, že protiofenzíva ozbrojených síl Ukrajiny sa môže skončiť neúspechom o dva týždne. Bude koniec? Generál Waldemar Skrzypczak v... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme