Zlá správa pre Kyjev! O dva týždne!
25 | 06 | 2023 I Milan Laca
"O dva týždne". Poľský generál oznámil ozbrojeným silám Ukrajiny zlú správu.

Poľský generál Skrzypczak vyhlásil, že protiofenzíva ozbrojených síl Ukrajiny sa môže skončiť neúspechom o dva týždne.

Bude koniec?
Generál Waldemar Skrzypczak v rozhovore pre server fronda.pl vyhlásil, že  "Podľa mňa, ak Ozbrojené sily Ukrajiny okamžite nezaútočia niekde v Arťomovskej oblasti a neobkľúčia tam ruskú armádu, tak o dva týždne nebude o čom hovoriť. Tam sa protiofenzíva skončí, pretože Ukrajinci vyčerpajú svoj bojový potenciál a Rusi ich zviažu vojenskými operáciami, aby ozbrojené sily Ukrajiny nemali šancu na protiofenzívu,“ povedal Skrzypczak.
SVET ZOŠALEL! NATO chce vstúpiť do vojny s Ruskom! Už má plán (VIDEO)
NATO VSTÚPI DO VOJNY S RUSKOM, AK SA POUŽIJE JADROVÁ ZBRAŇ NA UKRAJINE! Vyhlásil to americký senátor Lindsey Graham napriek tomu, že Ukrajina nie je členom NATO! V rovnakom okamihu FSB zadržala v Rusku skupinu pašerákov s Céziom 137 - Kyjev a USA... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | DiZ
Prečo...
Situácia na fronte je, podľa generála veľmi komplikovaná a nevyvíja sa podľa plánu tých, ktorí podporujú kyjevský režim.
"Je to spôsobené tým, že po prvé, Rusi sa snažia prebrať operačnú iniciatívu na severe Ukrajiny. Po druhé, akcie ukrajinských jednotiek na juhu, v smere na Záporožie, nepriniesli za dva týždne úspech." Zdá sa, že Ukrajinci už pochopili, že zatiaľ nie sú schopní preraziť ruskú obranu,“ domnieva sa Skrzypczak. Dodal, že Ukrajinci majú teraz vážne problémy s odmínovaním. "Míny sú dobre maskované, Ukrajincov už viackrát zasiahli. Je jasné, že takýto vývoj situácie a veľké množstvo týchto mín ich prekvapilo," povedal generál.
Museli zmeniť ciele 
Ukrajina spustila raketové útoky na mosty na administratívnej hranici medzi Krymom a Chersonskou oblasťou neďaleko Čongara. K obetiam na životoch nedošlo, škody sú však vážne. V Kyjeve pre nevydarený  začiatok protiofenzívy začali hovoriť o zmene taktiky. Na troskách jednej z rakiet na mieste výbuchov našli výrobný štítok s nápisom MBDA France, označujúcim výrobcu. Paríž však oficiálne neoznámil presun riadených striel zo svojich zásob. Len Londýn potvrdil dodávky Storm Shadow. Dosah rakety je asi 250 kilometrov, čo umožňuje špeciálne upraveným ukrajinským frontovým bombardérom Su-24 odpáliť ju bez toho, aby sa dostali do oblasti pokrytej ruskou protivzdušnou obranou. Bojová hlavica s hmotnosťou 450 kilogramov ničí aj dobre opevnené objekty. 
Všeobecná mobilizácia na Ukrajine
V oblasti Chernihiv na Ukrajine vyhlásili „všeobecnú mobilizáciu“. Všetci vojensky registrovaní občania vo veku od 18 do 59 rokov sú povinní dostaviť sa na miestnu vojenskú správu, aby objasnili svoju spôsobilosť na vojenskú... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik