Ódor je o situácii v Rusku informovaný, zasadne bezpečnostná rada
24 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Premiér Ľudovít Ódor je o situácii v Ruskej federácii priebežne informovaný, budúci týždeň zasadne aj Bezpečnostná rada SR. Pre TASR to uviedol jeho hovorca Peter Majer. Občanom predseda vlády odporúča, aby sa riadili pokynmi Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. To občanom neodporúča do Ruska cestovať.

"Predseda vlády je o situácii v Ruskej federácii priebežne informovaný. Je v intenzívnom kontakte s ministrami zahraničných vecí a obrany, a rovnako aj s medzinárodnými partnermi. Dianie budeme naďalej monitorovať a analyzovať. Na budúci týždeň zasadne aj Bezpečnostná rada SR," uviedol hovorca predsedu vlády.

Občanom premiér radí sledovať odporúčania rezortu diplomacie. "Tým, ktorí sa už na území Ruskej federácie zdržiavajú, odporúča dôsledne dodržiavať pokyny miestnych bezpečnostných služieb a vyhýbať sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí a verejným zhromaždeniam," dodal hovorca.

Šéf súkromnej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin obvinil vedenie ruskej armády, že nariadilo raketové útoky na tábory jeho bojovníkov. V reakcii na to prisľúbil, že "zastaví" najvyššie vedenie ruskej armády. V sobotu vyhlásil, že vagnerovci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov nad Donom a získali kontrolu nad všetkými miestnymi vojenskými objektami.

Ruský prezident Vladimir Putin označil toto konanie za "zradu". Zároveň pohrozil "nevyhnutným trestom" pre tých, ktorí rozdeľujú ruskú spoločnosť. V televíznom prejave uviedol, že vysoké "ambície" niektorých jednotlivcov viedli k "vlastizrade".

Ozval sa bývalý ruský premiér: Putin padne, pokiaľ do dvoch dní neporazí wagnerovcov! 
Prigožin odpovedal Putinovi, vzdávať sa nemieni a o zradu vlasti tiež nejde. Wagnerova skupina podľa jeho vyhlásenia teraz kontroluje mestá Rostov a Voronež. Internetom kolujú videá horiaceho paliva v ropnom sklade vo Voronežskej oblasti. Wagnerova... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik