Politológ: Chceli ste bulvár, máte ho mať!
24 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Politológ z Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave Jozef Lenč na sociálnej sieti hovorí o bulvarizácii politiky. Nehovorí pritom len o tom, že ju zbulvarizovali samotní politici – vníma aj „dopyt“ od občanov, ktorí dlhé roky volali po zmene.

Lenčov názor prinášame bez redakčných zásahov do textu.

Mnohých slovenských voličov politika roky nudila. S pravidelnosťou chceli meniť "staré za nové". Politické strany včerajška za nové súkromné projekty podpriemerných oligarchov, ktorí im sľubovali, že nie sú politici, že sú obyčajní ako oni, že sú normálni a pomáhajú. Často najmä sebe a bulváru.

"Ak sa súčasťou politiky stávajú tí, ktorí boli donedávna hviezdami „smotánky“ a pravidelne sa objavovali na stránkach bulváru, je do istej miery očakávateľné, že sa bulvár stane súčasťou politiky. Boris Kollár je človekom z bulváru a bulvár si ho našiel aj v jeho politickej funkcii.“

Monika Beňová o "fackách" Borisa Kollára
Kauza predsedu NR SR spred 12-tich rokov, kedy Barbora Richterová podľa neho takmer zabila ich „decko“, následne na čo jej on dal „pár faciek“ už nabrala obludný politický rozmer. Zaoberajú sa ňou orgány činné v trestnom konaní, preberajú ju... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Paradoxom týchto politikov zo "smotánky" je to, že keď ochutnajú z toho, čo sami navarili, začnú sa pätiť, vyhovárať či rôznymi perfidnymi krokmi meniť legislatívu. Keď sa bulvár stane súčasťou stratégie ich oponentov, ako ich zbaviť moci, ostanú prekvapení. Lenže, čo bulvár dal, môže aj vziať.

"Ak by to nemalo byť ohrozením jeho politickej kariéry a jeho strany, nemal by celý spor v podstate zmysel. Dôvodom, prečo mu to môže poškodiť je to, že priamo útočí na podstatu Kollárovho politického imidžu – človeka, otca, ktorý pomáha, ktorý sa stará o deti.

Robí z neho človeka, ktorý sa nestará o deti, žije „nenormálny“ život a v konečnom dôsledku sa dopúšťa domáceho násilia. Všetko v príkrom rozpore s ideou strany, ktorá chce osloviť konzervatívneho voliča, ktorý chce, aby sa oňho postarala „normálna“ strana a „normálni“ politici."

Život Borisa Kollára pred politickou kariérou nebol "normálny". Jeho pokusy dostať sa do politiky neboli "normálne". Jeho situovanie do pozície alt-right drahej neviestky s konzervatívnym závojom nebolo "normálne". Vždy to bol bulvár. Užíval si ho on, užívali si ho jeho voliči a tak sa stal súčasťou našej politiky.

Boris Kollár: Budú dôkazy na to, že Richterová klame
Po vyjadreni Richterovej a po zasadnutí Výboru NR SR pre kontrolu SIS vydal Boris Kollár (Sme rodina) tlačové vyhlásenie, v ktorom uviedol, že verí, že sa bude dať dokázať, že Richterová o zneužití áut SIS klame. Na sociálnych sieťach už nie... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik