Navždy zostanú pri Titanicu
23 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Pri hľadaní ponorky s piatimi pasažiermi v blízkosti slávneho vraku Titanicu narazili záchranné zložky na „pole trosiek“, očividne z ponorky. Americká pobrežná stráž prostredníctvom Twitteru oznámila, že trosky objavilo diaľkovo ovládané podvodné vozidlo v oblasti pátrania v blízkosti "Titanicu". Informoval web orf.at.

Odborníci teraz informácie vyhodnocujú. Spoločnosť, prevádzkujúca ponorku však už potvrdila, že ide o úlomky z nezvestnej ponorky „Titan“.

Bol to asi rýchly koniec - implózia

Ponorka bolae nezvestná od nedeľného rána (miestneho času). "Titan" bol s piatimi ľuďmi na palube na ceste k vraku "Titanic", ktorý sa potopil v roku 1912 v hĺbke okolo 3800 metrov. Asi hodinu a 45 minút po začiatku ponoru sa stratil kontakt s materskou loďou.

Zostali s Titanicom

Posádku ponorky Titan „sme bohužiaľ stratili,“ oznámila vo štvrtok večer SELČ spoločnosť OceanGate, ktorá plavidlo voziace turistov k vraku Titaniku prevádzkovala. Americká pobrežná stráž, ktorá informovala o náleze trosiek, kondolovala rodinám členov posádky. Podľa webu denníka The Daily Mail sa trosky plavidla našli 500 metrov od vraku Titaniku.

Podľa expertov zapojených do pátrania bol na dne oceánu objavený pristávací rám, zadný kryt a tiež špička Titanu.

Pátrači začuli zo stratenej ponorky búchanie, to neskôr stíchlo
Tímy pátrajúce po ponorke s piatimi ľuďmi na palube, ktorá sa stratila v nedeľu pri plavbe k vraku Titaniku, v utorok počuli búchanie. Informujú o tom server Rolling Stone a televízia CNN s odvolaním sa na interné e-maily amerického ministerstva... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme