IQ 107: Pavel, Čaputová a strom... K FOTO z Brna pribúdajú srdiečka a smiech
25 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Víťazi reality show. IQ 107! Český komentátor Petr Kolář nedokázal odolať irónii, keď videl forografiu prezidenta Pavla so Zuzanou Čaputovou, štylizovanú tak, aby pripomínala slávnu snímku Václava Klausa s Vladimírom Mečiarom.

V juhomoravskej metropole prebieha festival vedenia dialógov Meeting Brno, ktorý zahájili český prezident Petr Pavel a slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Obaja tu diskutovali s verejnosťou, ale došlo aj na súkromné ​​stretnutie, informujú české Parlamentní Listy.

Vo vile Tugendhat si sadli pri slávnom strome, pri ktorom sa pred viac ako tridsiatimi rokmi zišli Vladimír Mečiar a Václav Klaus a delili Československo.

Podľa komentátora MF Dnes Petra Kolářa fotografia Petra Pavla a Zuzany Čaputovej pôsobila nesmierne trápne. Do českého prezidenta si rýpol, že sa zase raz prejavilo, aké vysoké IQ má.

„No áno, ja viem. Bolo to urobené s tým, aby si ľudia spomenuli na tú prvú ikonickú fotku. A povedali si: Ešte že tam už teraz sedia oveľa lepší politici, oveľa lepší ľudia, a pridali srdiečko... Lenže. Lenže, po prvé to celé pôsobí strašne trápne. Asi ako keď Petr Pavel hovorí o ‚blbej nálade'. Nabudúce si napríklad vezme krátke nohavice, bude za svoj autogram maľovať srdiečko, alebo môže hovoriť o nutnosti uťahovania opaskov. Po druhé na tej druhej fotke sedia politici s veľkým P, nech sa na tom komukoľvek páči, alebo nepáči čokoľvek. Na prvej relatívne dobre vyzerajúcej a spravidla absolútne prázdnej hovoria víťazi reality show. Po tretie, nikto na pôvodnom snímku nemá IQ 107. 

Petr Kolář hovorí
 

Fotografia v Brne ale priniesla aj iné vtipné reakcie. Niektorí si spomenuli na slávnu filmovú hlášku z brnenských exteriérov „Nová doba“.

Iných zaujalo, že obom prezidentom poslali kyticu z Islamskej nadácie Brno, ktorá sa už niekoľko rokov usiluje o stavbu mešity v juhomoravskej metropole. Jej zástupca musel s pugetom, bohužiaľ, poslať syna, lebo je práve na púti do Mekky.

K fotografii pod stromom začali mnohí vtipkári okamžite prirábať rôzne „bubliny“ s hláškami.

Čaputová, Pavel, zdroj: FB/Miroslav Kemel karikatury

Dávne slová o Čaputovej. Splnili sa (VIDEO)
Jiří Weigl z Inštitútu Václava Klausa tvrdí, že ho koniec Zuzany Čaputovej v úlohe slovenskej prezidentky neprekvapil. Že nebude tento marketingový prezidentský projekt fungovať písal už v roku 2019 po zvolení Čaputovej na čelo Slovenska. Erik... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik