Anton Hrnko: Ako vyorané myši
24 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Ako vyorané myši podľa politika Antona Hrnka hľadia novinári na inštaláciu súsošia sv. Cyrila a Metoda s ich nasledovníkom sv. Gorazdom. Plány videl pápež, ktorý nimi bol nadšený, no vtedajší bratislavský magistrát ho neprijal. Teraz je dielo v realizácii a novinári hľadia, nuž ako Hrnko píše, vyorané myši.

Príspevok Antona Hrnka na sociálnej sieti vám ponúkame bez redakčných zásahov

Skutočne, ako vyorané myši sa správajú novinári z extrémistických  plátkov, najmä z Denníka N. Predsa sme pred nikým netajili, že za jednu z úloh, ktorú som si dal ako poradca predsedu parlamentu bolo postavenie súsošia svätých Cyrila a Metoda na Bratislavskom hrade, Dokonca v rozhovore, ktorý som vtedy dal nejakému médiu, som hovoril, že popri solúnskych bratoch by sa hodilo, keby v barokovej záhrade Bratislavského hradu boli busty panovníkov, ktorí boli korunovaní v Bratislave. Dokonca k tomu bola aj debata v tlači.

Pred nikým sme nič netajili. Bolo predsa známe, že sa pripravovalo súsošie Cyrila, Metoda a Gorazda, ktoré sa malo inštalovať v Bratislave z príležitosti 1150 výročia príchodu solúnskych bratov na Veľkú Moravu roku 2013. Vysúťažené dielo však vtedajší magistrát neprijal. V praxi však existovalo.

Primátor Zdenko Čambal si riadne podal prezidentku
"Prezidentka vyhlásila, že dôvodom, prečo nebude kandidovať je únava, znechutenie, vysilenie a obavy o rodinu. Chceme ju všetci spoločne ubezpečiť, že rovnako pociťujeme únavu, znechutenie, vysilenie a obavy o rodinu." Pekne z mosta do prosta... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Keď tu bol pred dvoma rokmi pápež bol mu predstavený model súsošia a on ho nadšene prijal a požehnal nášmu zámeru. Nikto si to akosi nevšimol. Dnes protislovenskí novinári hľadia ako vyorané myši na to, že sa dielo začalo realizovať. Nikto z nich však nespomenie, že Cyril a Metod sú jediné osoby, ktoré sa spomínajú v Ústave SR, že cyrilo-metodská tradícia je nosná tradícia našich národných dejín, že solúnski bratia stáli pri základe našej štátnosti, vzdelanosti atď. Všetci sa na hotové dielo vrhli ako vrany na sokola a bijú a bijú, čo im sily stačia. Nepočul som, žeby takto odsudzovali zaplevnenie  našej valsti všelijakými turulmi, sochami uhorských kráľov alebo maďarských vojnových zločincov /Esterházy, Horthy). To sa predsa nepatrí. Bojovať treba len proti tomu, čo je Slovákom sväté a cenné. Lebo najväčším nebezpečenstvom pre "Túto krajinu" predsa nie je maďarská a ukrajinská iredenta, poľský expanzionizmus, ale slovenské vlastenectvo. A to treba zadupať do čiernej zeme všetkými možnými prostriedkami.

Facebook / Anton Hrnko

Občania Slovenskej republiky by nemali vôbec si všímať hodnotenie umeleckého stvárnenia diela od naslovovzatých "odborníkov", ktorí v sochách vidia údenáče atď. Veď každé dielo možno kritizovať. Ale im nejde o umeleckú hodnotu , im ide o zadupanie myšlienky diela, ktorá posilňuje slovenské vlastenectvo a historické vedomie. A to je ten najväčší "zločin", ktorý sme spáchali vytvorením ďalšieho diela upevňujúceho slovenského ducha a slovenské vlastenectvo.

A na záver jednu úvahu. Bratislavská kaviareň na čele s Nadáciou otvorenej spoločnosti si myslí, že oslabovaním slovenského národného cítenia a slovenského vlastenectva približuje Slovákov k "otvorenej spoločnosti" bez vlastencov a nacionalistov, len čistých občanov. Zámer určite "ušľachtilý", ale má jednu chybu. Okolo sú všetky štáty so silným, až šovinistickým postojom k vlastnej národnej existencii. Preto oslabovanie slovenského vlastenectva a národného cítenia v skutočnosti napomáha šíreniu iredenty a expanzionizmu v susedných krajinách a oslabovaniu schopnosti rezistencie Slovákov, v konečnom dôsledku i k oslabovaniu občianskej spoločnosti. To by si všetci tí bojovníci proti všetkému slovenskému mali uvedomiť.

A zrazu vraj - všestrannosť informácií a názorová pluralita
Sme ešte stále tu, medzi Tatrami a Dunajom a riekami Morava a Hornád? Alebo iba niekto pobozkal členov Rady pre mediálne služby, oni sa zobudili ako spiace Ruženky a zrazu zašeptali dačo o všestrannosti informácií a podržte sa, dokonca - pluralite... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik