"Spravodlivé" OĽaNO vyzýva prezidentku! Matovič sa pustil do Hegera
22 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová by mala odvolať ministra pôdohospodárstva Jozefa Bíreša, pretože nechal na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR pôsobiť Martina Ondráša. Uviedol to na brífingu líder OĽANO Igor Matovič a poslanci za hnutie v reakcii na zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na MPRV a Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA) a súvisiace zatýkanie.

"Vyzývame pani prezidentku, aby tentokrát naozaj konala. Má maslo na hlave, odmietla konať. V prípade hlavného odborníka strany Progresívne Slovensko (PS), v ktorej robila podpredsedníčku. Napriek tomu, že sme ju dvojnásobne upozornili, aj verejne pred Prezidentským palácom, aj na osobnom rokovaní, že tento človek (Ondráš, pozn. TASR) je strojcom podvodov na MPRV. Vyzývame preto pani prezidentku, aby odvolala ministra pôdohospodárstva, svojho nominanta, ktorý bol taktiež upozornený na tohto človeka. Napriek tomu si ho zobral za svojho najbližšieho človeka," priblížil líder OĽANO.

"Pri rokovaní s prezidentkou SR o úradníckej vláde sme jej hovorili, aby si dala požiadavku, keď bude nový minister pôdohospodárstva, aby na MPRV v žiadnom prípade nepokračoval vo funkcii dnes zatknutý hlavný odborník pre pôdohospodárstvo za stranu PS Martin Ondráš," upozornil Matovič.

Ondráš bol podľa neho "strojca podvodov, čo sa na MPRV diali". OĽANO podľa Matoviča upozorňovalo, že Ondráš plánuje pôsobiť na agrorezorte ako pravá ruka aj nového ministra pôdohospodárstva.

Matovič dodal, že pri Ondrášovi mlčal expremiér Eduard Heger a nekonal

"Odmietol konať napriek tomu, že bol vyše roka upozorňovaný," doplnil. Odmietla podľa neho konať aj prezidentka SR. "Podvody kryla priamo predsedníčka poslaneckého klubu SaS, ako aj hlavná odborníčka strany SaS na pôdohospodárstvo. Majú maslo na hlave, bolo by veľmi fajn si teraz priznať zlyhanie. Sme však veľmi radi, že vyšetrovatelia NAKA konajú," uzavrel Matovič.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje od štvrtkového rána v priestoroch Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR i v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA).

TASR o tom informovali z odboru komunikácie rezortu pôdohospodárstva.

Podľa denníka Pravda, Národná kriminálna agentúra zadržala generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jozefa Kissa a ďalších ľudí.

Kiss je vo funkcii dva roky a sľuboval očistenie agentúry od korupcie. Nadácia Zastavme korupciu ho už dávnejšie kritizovala za rôzne podozrenia, píše Denník N.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik