Parlamentné kydanie hnoja
23 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Že sa predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a Janka Bittó Cigániková (SaS) nemajú v láske, to nie je už veľmi dlho žiadne tajomstvo. Na nedávnom zasadnutí NR SR Matovič od rečníckeho pultu natvrdo obvinil z korupcie, v čom ho podporil aj bývalý minister zdravotníctva, Matovičov straník, Marek Krajčí.

Igor Matovič tradične emotívne vysvetlil plénu, že Jana Bittó Cigániková chcela Jaroslavovi Haščákovi umožniť ďalšie výrazné okrádanie pacientov poistených v poisťovni Dôvera výmenou za PR články v Penťáckom vydavateľskom dome. Citoval aj konkrétne články, aby svoje vystúpenie ukončil spojením pádu niekoľkých vlád práve s Pentou. Marek Krajčí bez zbytočných emócií, no jednoznačne pripomenul, že Penta do zdravotníctva prenikla hlavne za ministra Zajaca a jeho legendárnej reformy. Bittó Cigániková a Matovič sú „dvojka“, ktorá sa na našej politickej scéne vie „pochytiť takmer na pravidelnej báze.

...A jemu sa tak nechcelo...

Igor Matovič svoje vystúpenie začal tým, že dúfal, že Janka „Penta“ Cigániková, ako Matovič poslankyňu už nejaký čas nazýva, stiahne. Mala by si uvedomiť, že to je pre SaS veľmi zlý štart do predvolebnej kampane.

„Prísť s touto drzovkou, ako jej osobný priateľ a osobný priateľ Richarda Sulíka, ten Haščák, o ktorom máme hodiny záznamov o tom, ako korumpoval politikov, ako rozkrádal naše verejné zdroje, kde si kupoval priazeň ľudí, ktorí rozhodovali o privatizácii,“ rozbieha sa Matovič a ide až do Paškových čias, tomu chce podľa neho Cigániková o sto percent navýšiť zisk.

ESĽP prijal Haščákove sťažnosti pre zásah v sídle Penty (FOTOGALÉRIA)
Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) prijal sťažnosti Jaroslava Haščáka v súvislosti so zásahom v bratislavskom sídle finančnej skupiny Penta z decembra 2020. TASR o tom informoval jeho advokát Martin Škubla s tým, že by sa prípad mohol stať tzv.... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

14. apríl 2023

Podľa Matoviča Cigániková v tento deň predkladá zákon, ktorý má „tomuto vagabundovi“ umožniť „okrádanie chorých ľudí“ dvojnásobne viac, ako doteraz.

„A viete, čo sa deje v ten istý deň v médiách Slávka Haščáka? Lebo vlastní vydavateľstvo News Media Holding,“ upozorňuje Matovič a cituje, „čo píše Haščák“. S hraným pobavením cituje z PR článku, ktorý v Pluske o Cigánikovej vyšiel a vykresľuje ju takmer ako superženu.

 Nie len pozrela mu do očí

Po citáciách z článkov v časopisoch Haščákovho vydavateľstva vyzval poslankyňu, aby sa mu pozrela do očí, tá však zrejme aj urobila veľmi nevhodné gesto, ktoré Matovič reprodukoval.

screenshot z videa | Igor Matovič reprodukuje gesto, ktorým mu na jeho výzvy pozrieť sa mu do očí adresovala Jana Bittó Cigániková

„Ukázala si tým chorým ľuďom, ktorým chceš ukradnúť peniaze určené na ich liečbu,“ vykrikuje Matovič a žiada ju, aby mu našla v Haščákových médiách jeden článok, ktoré robi PR jemu.

„Toto je korupcia, Janka Penta Cigániková, toto je korupcia! Ty robíš špinavú robotu pre Haščáka a nehanbíš sa za to brať prachy,“ vyčíta typickým tónom Matovič SaS-kárke.

Dostal aj Sulík a ako inak...

Matovič vo svojom vystúpení však zašiel od Cigánikovej až k Sulíkovi. Predseda OĽaNO je „hlboko presvedčený“, že Sulík tri protikorupčné vlády nepovalil zadarmo, povalenie vlád si „kúpil“ Haščák. Nebolo by to vystúpenie Igora Matoviča, keby nespomenul aj Roberta Fica, ktorý podľa neho jednoznačne bral úplatok od Bašternáka. Sulík a Cigániková sú podľa Matoviča na jeho úrovni a opakuje, že v deň predloženia návrhu zákona vyšiel na Cigánikovú oslavný článok.

Kauza Gorila: Aké boli úlohy obvinených
Vo štvrtok boli medializované informácie o tom, že 23. novembra vyšetrovateľka tímu Gorila začala trestné stíhanie a obvinila sedem osôb. Medzi nimi boli Jaroslav Haščák, Jiří Malchárek, Anna Bubeníková, Jozef Jurica čo potvrdil aj hovorca polície,... Čítať ďalej
02 | 12 | 2022 | Eka Balašková

Krajčí o Gorile

Marek Krajčí pripomína, že jednou z ústredných postáv kauzy Gorila bol práve Haščák. V Gorile sa dozvieme, že provízie zo zákaziek, či podplácanie poslancov sú súčasťou skorumpovaného a prehnitého slovenského právneho systému.

Pripomína tiež rozhovor Mareka Vagoviča, v ktorom jeden z multikajúcnikov František Imrecze hovorí o kupovaní poslancov a prepojení zdravotníctva s politikmi.

Poslancov kupovala Penta

„Zdrojom podozrivým z kupovania poslancov bola finančná skupina Penta, píše sa v správe, podpísanej vedúcim veľvyslanectva USA. Podľa údajne spoľahlivého zdroja s kontaktmi na Pentu mala finančná skupina zložiť za každý z bližšie neurčeného počtu hlasov nezávislých poslancov dva milióny korún,“ hovorí Krajčí, podľa ktorého sa Penta pokúšala prevziať sieť lekární a nemocníc. Aj Zajacova reforma zdravotníctva bola podľa neho „šitá Pente na mieru“.

Poisťovňa Dôvera žaluje ministerstvo zdravotníctva SR
Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera podala koncom apríla žalobu voči Ministerstvu zdravotníctva (MZ) SR. Domáha sa náhrady škody vo výške približne 650.000 eur. Tá jej mala vzniknúť v súvislosti so zmenou úhrady vakcíny proti HPV v rozpore so... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Dala to „na Matoviča“

Jana Bittó Cigániková a Igor Matovič si pritom „skočili do vlasov“ nie prvý krát. Len 19. mája sa Cigániková ospravedlnila presne takým spôsobom, ako to už niekoľkokrát urobil aj Igor Matovič.

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková Zdroj: TASR

Chcela by som sa verejne ospravedlniť Igorovi Matovičovi za to, že som dnes v živom vysielaní TA3 povedala, že je poistencom Dôvery, ktorú vlastní Penta.  Opravil ma, že ním už nie je. Mylne som teda uviedla, že ním bol skoro 14 rokov, v skutočnosti bol Igor Matovič poistencom penťáckej poisťovne takmer 13 rokov. Za túto nepresnosť sa ospravedlňujem,“ uverejnila na svojom facebookovom profile poslankyňa, ktorá ešte dodala, že by ešte mohol povedať, koľko rokov je klientom J&T banky a ako to bolo s presunom miliónov v Arca Capital.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame