Hrdý Juraj Rizman! Vyjadril sa ako človek, ktorý s Čaputovou žije, kritizuje DenníkN
22 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila o opätovnej kandidatúre na post prezidentka Slovenskej republiky! Zuzana Čaputová nebude opätovne kandidovať za prezidentku Slovenskej republiky. Na vyjadrenie Zuzany Čaputovej reaguje Juraj Rizman, jej partner, ktorý je hrdý a ktorý prekvapivo kritizuje Denník N.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila o opätovnej kandidatúre na post prezidentka Slovenskej republiky! Zuzana Čaputová nebude opätovne kandidovať za prezidentku Slovenskej republiky. 

Vyjadrenie Zuzany Čaputovej sme prieniesli v plnom znení.

Vyjadrenie Zuzany Čaputovej
Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila o opätovnej kandidatúre na post prezidentka Slovenskej republiky! Zuzana Čaputová nebude opätovne kandidovať za prezidentku Slovenskej republiky. Vyjadrenie Zuzany Čaputovej prinášame v plnom... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Na fakt, že Zuzana Čaputová nebude kandidovať, reaguje jej životný partner Juraj Rizman

"Patril som medzi tých, ktorí hovorili, že Zuzana Čaputová je naša najlepšia prezidentka a mala by znovu kandidovať. Hneď v druhej vete som však hovoril, že ak by sa rozhodla inak - budem jej rozhodnutie rešpektovať a bude mať moju podporu. Dnes ten deň prišiel - pani prezidentka oznámila svoje rozhodnutie neuchádzať sa o druhý mandát," uviedol na sociálnej sieti Rizman, v pondelok (19.6) bezprostredne po vyjadrení Čaputovej.

"Ako občan a jej volič rozhodnutie prezidentky plne rešpektujem. Som jej vďačný za tie štyri roky, ktoré zvládla - podľa mňa - výborne. Nepochybujem, že aj ten posledný piaty rok bude o poctivej a kvalitnej službe občanom a výbornej reprezentácii krajiny," dodal Rizman.

"Ako človek, ktorý so Zuzanou Čaputovou žije viem koľko energie a síl ju služba Slovensku stála. Urobila ťažké, možno nepopulárne, ale napriek tomu veľmi zodpovedné rozhodnutie, ktorému hlboko ľudsky rozumiem. Prejavila sa ľudsky - nie ako stroj, či po moci bažiaci sociopat - preto má moju plnú podporu," uviedol ďalej Rizman.

"Zostala sama sebou. Ustála s rozvahou, slušne a so vztýčenou hlavou podrazy a útoky, ktoré by odradili a položili mnohých, ktorí dnes "hrajú formu" a trúsia múdrosti o "odolnosti" a "výdrži pod paľbou". Ako muž a jej partner som na ňu veľmi hrdý!" Skonštatoval v reakcii na slová Zuzany Čaputovej, Rizman.

Rizman kritizuje Denník N

Reaguje na výrok Romana Pataja, redaktora Denníka N, ktorý napísal: "Problémom je aj fakt, že ide o druhého demokratického prezidenta v poradí, ktorý sa vzdal v polovici cesty," píše v Newsfiltri Denník N Roman Pataj a dodáva: "demokracia predčasný koniec Zuzany Čaputovej v politike zvládne."

"Začnime zmenu diskusie o slovenskej politike tým, že keď prezidentský mandát trvá päť rokov nebudeme v mienkotvorných médiách písať takéto bludy," kritizuje Rizman, Pataja.

"Atmosféra v krajine je dosť zlá aj bez toho, aby sme o ľuďoch, ktorí si riadne odrobia svoju päťročnú prácu hovorili a písali, ako o ľuďoch, ktori "predčasne končia" a niečo "vzdali v polovici cesty," myslí si Rizman.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik