A zrazu vraj - všestrannosť informácií a názorová pluralita
22 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Sme ešte stále tu, medzi Tatrami a Dunajom a riekami Morava a Hornád? Alebo iba niekto pobozkal členov Rady pre mediálne služby, oni sa zobudili ako spiace Ruženky a zrazu zašeptali dačo o všestrannosti informácií a podržte sa, dokonca - pluralite názorov?

Veď názor je tu na Slovensku oficiálne zakázaný už takmer tretí rok. Existuje iba takzvaná propaganda majiteľov "pravdy" a distribútorov ich ideológie, teda mainstreamu. Každý iný názor ako oficiálne povolený a vopred schválený mimovládkami, je dezinformácia, hoax a konšpirácia - stačí sa pozrieť na bizarnú stránku polície, zalistovať si v mainstreame, pustiť si politické debaty v elektronických míédiách. Alebo snažiť sa spustiť zakázané video kanály, vypnuté weby. To je dnes pravda na Slovensku. Aj keď paradoxne, najväčším hoaxom a konšpiráciou tu bolo to, čo nám tri roky predvádzala nesvojprávna diktátorská moc v službách nadnárodných záujmov. A to tak ekonomických, ako politických.

Ako z čudného sna

Tak Rada pre mediálne služby zrazu apeluje na vysielateľov, aby dbali na plnenie všetkých povinností vyplývajúcich zo zákona počas obdobia vysielania volebnej kampane pred voľbami do Národnej rady Slovenskej republiky. Mimochodom, nie je to zákonná povinnosť vysielateľov vždy, kedykoľvek, bez ohľadu na to, že idú nejaké voľby? Inokedy povinnosti z mediálnych zákonov možno ohýbať podľa toho, ako sa to práve ústrednmým ideológom moci hodí? Medzi voľbami smú vysielatelia doslova na informáciách prostituovať?

Čo je toto - výsmech? Urážka, provokácia?

"Najmä aby dôsledne rešpektovali povinnosť zabezpečiť všestrannosť informácií a názorovú pluralitu." Veď názorová pluralita sa tu na Slovensku vďaka nadpráci mainstreamu a politickej diktatúre stala takou istou chimérou ako počúvať Beatles za Novotného a Štrougalovho režimu. Tu je nariadená a ako jediná povolená štátna doktrína Matovičovcov, Hegerovcov a ako sa zdá podľa posledných vyjadrení, aj Ódorovcov. Rôznych poskokov zo skupiny Naď, Káčer, Korčok, Remišová, Šeliga ani netreba spomínať. Komu to tu vlastne tá Rada pre mediálne služby mentoruje, že rovnako treba zrazu dbať aj o "objektívnosť a nestrannosť spravodajských a publicistických programov a oddeľovanie názorov a hodnotiacich komentárov od informácií spravodajského charakteru." To radšej nech si pozve najrôznejšie Dibákové, Hanzelové, Tódové, Dírerov či Ilievov na školenie a tlčie im to tam do hlavy, kým nepochopia mediálne poslanie. Ale na to by nestačilo ani "tankistické" kladivo. My ostatní to predsa vieme, tak čo je to za trápny výkrik do tmy zrazu?

Kde bola vyváženosť a pluralita mainstreamu doteraz?

No všetci dobre vieme kde. A oni sa za to tam v tých redakciách vôbec, ale vôbec nehanbia a sami sebe si za to  medzi sebou udeľujú sebou vymyslené vyznamenania. Pluralitne to pripomína skupinovú masturbáciu nad blondýnkou s presne stanovenými mierami a ani o centimeter viac. (Nech mi teraz naozaj blondýnky prepáčia, nemyslel som to voči nim zle.) Už len aby v skupinách vykrikovali, že sú za svetový mier a proti topeniu ľadovcov. To sú naše mainstreamové "médiá". 

P.S.

Pluralita – na rozdiel od totality – umožňuje občanom slobodne vyjadriť a verejne predstaviť svoje názory a odborníkom predložiť vedecké argumenty a podrobiť ich celospoločenskej oponentúre.

Ale to tu na Slovensku máme predsa prísne zakázané, tak na čo sa to vlastne hráme? Na nejakú demokraciu? Tú stupídnu frašku tu máme predsa pred sebou každý deň, od rána do večera. Aj s jej zúfalo trápnymi aktérmi. 

Žumpa je proti nim destilovaná voda
Tá žumpa pretiekla. Prevalila sa cez dekel, akokoľvek nimi tlačený tak, aby všetko okolo nich vyzeralo čistučké a voňavé ako konvalinky. Ešte v rámci posledných záchvatov dali do zákona, aby ich novinári nemohli citovať. Ako keby ich bolo možné... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik