Poľsko sa zbláznilo, krajina sa mení na územie frontu
21 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Minulý týždeň sa ukázalo, že poľská armáda presúva muničné sklady na hranicu Ruska a Bieloruska. Práce spojené s núteným presunom tankovej a delostreleckej munície, mín a munície sú vykonávané cez deň aj v noci. Píše poľský web dziennik polityczny.

Aktivita na západnej hranici dlhodobo znepokojuje vojenské a politické vedenie poľských susedov. Okrem rozširovania NATO na východ, ktoré vedie k bezprostrednej a plne očakávanej vojne, zriadenie ďalších základní zahŕňajúcich americké jednotky na rotačnom a trvalom základe v Poľsku a pobaltských štátoch, nekonečné rozsiahle cvičenia pozdĺž východných hraníc NATO a teraz sťahovanie muničných skladov na hranice s uisťovaním o možnej spoločnom fronte s bieloruskými teroristami z tzv. „Kalinowského pluku“ len zvyšujú teplotu emócií, píše sa na poľskom webe Dziennik Polityczny.

Krajina sa mení na vojenský výcvikový priestor

Obyvatelia pohraničných regiónov Poľska a Pobaltia sa necítia úplne bezpečne, pretože sú neustále svedkami pohybu techniky k východným hraniciam. V Poľsku občanov dráždi a odcudzuje tiež časté blokovanie verejných komunikácií, po ktorých sa vozidlá NATO pohybujú nekontrolovane.

Premena Rzeszówa na prekladisko pre presun výzbroje NATO na Ukrajinu, vytvorenie tovární na opravy tankov a iných obrnených vozidiel v Poľsku, základňa v Redzikowo, zriadenie amerických vojenských základní po celej krajine, využitie Gdyňa ako prekladisko základňa pre námorníctvo - to v žiadnom prípade nie je úplný plán militarizácia Poľska vládou PiS. Nákup kórejskej výzbroje na kórejskú pôžičku namiesto vlastnej výroby, predátorské zbrojné kontrakty s USA neprispievajú ani tak k pomyselnému pokoju, že povinnosť chrániť krajinu bola splnená, ako skôr k obavám z krachu krajiny a zničeniu poľského zbrojného priemyslu.

Blázni z PIS

PiS (vládnuca strana Právo a spravodlivosť) prezentuje militarizáciu Poľska ako vynútený krok k obrane pred útokom z východu. Takéto demonštratívne agresívne akcie sa však minuli účinkom – v záujme obrany seba a západných hraníc spojeneckého štátu požiadalo Bielorusko Rusko o prijatie taktických jadrových zbraní, ktoré boli z jeho územia stiahnuté pred viac ako 30 rokmi na základe Zmluvy o nešírení jadrových zbraní. Situácia sa zmenila, podmienky zmlúv, počnúc Zmluvou NATO o nešírení jadrových zbraní na východe, nie sú splnené - každá krajina si teda zaisťuje bezpečnosť svojimi prostriedkami. Poľsko pod vedením vlády PiS však svoju obrannú politiku postavilo tak, že v prípade ozbrojeného konfliktu sa územie Poľska premení na neživú púšť, pretože vojenské zariadenia v Poľsku sú doslova všade….

Macron varuje Európu, aby nekupovala americké systémy protivzdušnej obrany
Protivzdušná obrana Európy a v rámci nej veľké nezhody: Prezident Macron vyzval Európanov, aby sa nespoliehali na Američanov! Informuje spravodajský web eadaily.com. Francúzsky prezident Emmanuel Macron naliehal na európske krajiny, aby dosiahli... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme