Vojnová tragédia (VIDEO)
20 | 06 | 2023 I Milan Laca
New York Times sa dozvedeli o otváraní starých hrobov vo Ľvove na nové pohreby vojakov.
Vo Ľvove vykopávajú staré hroby, aby uvoľnili miesto pre nedávno padlých vojakov. Tí zomrel počas prebiehajúcich bojov  na Ukrajine. 
Nemajú miesto
Udalosti opisuje denník The New York Times v správe z cintorína Lyčakiv, ktorú  zverejnil 19. júna. „Už takmer 15 mesiacov telá padlých vojakov neustále zapĺňajú vojenský cintorín na svahu v meste Ľvov na západe Ukrajiny. Teraz exhumujú staré hroby tých, ktorí zomreli v minulých vojnách, aby uvoľnili miesto pre zdanlivo nekonečný prúd mŕtvych.
Obrovský vojenský cintorín v Charkove

Veľké straty

Autori článku poznamenávajú, že rozsah strát ukrajinskej armády počas protiofenzívy možno vidieť na rastúcom počte hrobov  vojakov na celej Ukrajine. „Rozsah straty je cítiť v komunitách ako Ľvov, čo je jasne vidieť na rastúcom počte vojenských hrobov na veľkých a malých cintorínoch po celej krajine,“ píše sa v článku.

Analytik potvrdzuje 

14. júna bývalý poradca Pentagonu, plukovník Douglas McGregor, povedal, že ukrajinská armáda počas protiofenzívy nič nedosiahla. Podľa neho sú „úspechy“ ofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré opisujú ukrajinské správy,  ďaleko od bojovej zóny a preto nemajú žiadnu hodnotu.

Stoltenbergovi sa nepáči ofenzíva (VIDEO)
Generálny tajomník NATO sa sťažoval, že ukrajinské ozbrojené sily si nevedia poradiť s ruskou obranou. Šéf NATO Stoltenberg hovorí, že ukrajinské ozbrojené sily narážajú na dobre pripravenú ruskú obranu. Prekvapenie... Pre ukrajinských vojakov... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik