Šojgu - spravte toto a útočíme úplne naplno a všade!
20 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Šojgu dôrazne a stručne: "Ak Ukrajina použije západné zbrane na Kryme, zaútočíme okamžite", píše český spravodajský web novinky.cz.

Ak ukrajinské ozbrojené sily zaútočia raketami HIMARS a Storm Shadow na ruské územia, medzi ktoré Moskva radí aj anektovaný ukrajinský polostrov Krym, odpoveď z ruskej strany bude okamžitá, pohrozil ruský minister obrany Sergej Šojgu.

Zatiahnutie USA a Veľkej Británie do vojny

"Použitie týchto rakiet mimo zóny špeciálnej vojenskej operácie bude znamenať plnohodnotné zatiahnutie USA a Británie do konfliktu a povedie k okamžitým úderom na rozhodovacie centrá na území Ukrajiny," vyhlásil Šojgu na zasadnutí kolégia ruského ministerstva obrany.

Vo svojom úvodnom príhovore okrem iného spomenul, že ukrajinská armáda podnikla od 4. júna 263 útokov na pozície ruských vojsk na okupovanej Ukrajine. Zúčastňujú sa na nich podľa Šojgua z veľkej časti ukrajinské elitné jednotky, cvičené v krajinách NATO a vybavené západnými zbraňami.

Rusko vedie obranné operácie voči prostriedkom a silám NATO

Šéf ruskej rozviedky (SVR) Sergej Naryškin na stretnutí Ruskej historickej spoločnosti prítomným tvrdil, že „sa ruské sily bránia nie ukrajinskej protiofenzíve, ale protiofenzíve zoskupenia NATO a ukrajinskí vojaci sa pritom používajú ako ľudská sila“.

Aj hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v minulých dňoch uviedol, že „špeciálna vojenská operácia (ruská ozbrojená agresia) sa začínala proti Ukrajine a kyjevskému režimu“. (…) Teraz už fakticky pokračuje vojna medzi Moskvou a kolektívnym Západom,“ usúdil.

Neúspech ukrajinskej ofenzívy odhaľuje impotenciu NATO
Scott Ritter: Druhý týždeň ukrajinskej protiofenzívy sa končí neúspechom. Konštatuje web vtforeignpolicy.com. Operácia vstúpila do druhého týždňa ukrajinskej dlho očakávanej a veľmi propagovanej protiofenzívy, niektoré základné závery už možno... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik